Zes omroepen tekenen code dierenwelzijn

Zes omroepen hebben de code van de Dierenbescherming ondertekend. Daarmee verzekeren zij een goede omgang met dieren in hun programma’s.

Zes omroepen hebben de code van de Dierenbescherming ondertekend. Daarmee verzekeren zij een goede omgang met dieren in hun programma’s. Dat laat de organisatie maandag weten. De zes omroepen beloven dat zij dieren in hun natuurlijke omgeving filmen, ze niet mishandelen of doden en geen stress veroorzaken.

TROS, AVRO, KRO, IKON, de Boeddhistische Omroep en de Joodse Omroep zijn de eerste zendgemachtigden die ‘laten zien serieus met dierenwelzijn om te gaan’, aldus de Dierenbescherming. De instelling hoopt dat andere omroepen snel volgen.

Aanleiding voor de in mei gestarte campagne voor de betere behandeling van dieren was onder meer een aflevering van het RTL5-programma Echte Meisjes in de Jungle. Daarin werd een kip geslacht. De Dierenbescherming ontving tientallen reacties van boze kijkers.

Andere programma’s waarin de omgang met dieren te wensen overliet zijn volgens de organisatie onder meer Mijn Vader Is de Beste en de MaDiWoDoVrijdagshow.

[Novum]