Harry Potter-acteur wil rapper worden

Tom Felton wil gangstarapper worden. De Harry Potter-acteur moet op zoek naar een nieuwe baan nu de films over de tovenaarsleerling tot een einde zijn gekomen.

Harry Potter-acteur Tom Felton moet op zoek naar nieuw werk en heeft gekozen voor een carrière als rapper. Nu de Harry Potter-films klaar zijn, gaat de 23-jarige acteur zich richten op het maken van rapmuziek.

Felton heeft een contract getekend bij een onafhankelijke platenmaatschappij. ”Ik denk aan muziek in de stijl van N-Dubz. Ik ga proberen om binnen te komen in de Britse wereld van grime rap”, vertelt Felton aan de Britse boulevardkrant The Sun. Grime rap is de Britse tegenhanger van de Amerikaanse gangsta rap.

Felton werd bekend als Draco Malfoy in de films van Harry Potter. The Deathly Hallows: Part 2 gaat maandagavond in Nederland in première in Zeist. Dit is het achtste en laatste deel van de serie Harry Potter-films. Vanaf woensdag is de film in alle Nederlandse bioscopen te zien.

Ondanks het uitstapje naar de muziekwereld, benadrukt Felton dat hij zijn acteercarrière niet opgeeft. Op het moment staan er voor de acteur vijf films in de planning, waaronder Rise of the Planet of the Apes.

[Novum]