‘Amy Winehouse wordt gecremeerd’

Amy Winehouse wordt dinsdag gecremeerd na een uitvaartdienst in de Noord-Londense wijk Golders Green. Alleen familie en vrienden zijn welkom bij de dienst.

Amy Winehouse wordt dinsdagmiddag gecremeerd na een uitvaartdienst in de Noord-Londense wijk Golders Green. Dat schrijven verschillende Britse media. De dienst is besloten, alleen familie en vrienden zijn uitgenodigd. Winehouse stierf zaterdag op 27-jarige leeftijd.

De afscheidsdienst begint om 15.00 uur, schrijft de Britse krant Daily Mail. Na afloop van de joodse ceremonie wordt Winehouse gecremeerd. De ouders van de zangeres zijn volgens geruchten van plan de as van hun dochter te mengen met die van Amy’s oma. Die stierf vijf jaar geleden aan longkanker en werd eveneens gecremeerd.

Amy was dol op haar grootmoeder, de zangeres liet haar naam tatoeëren op haar arm. “Ze waren ontzettend close, hen herenigen is het juiste om te doen”, vertelt een ingewijde aan de Britse boulevardkrant The Sun.

Winehouses ex-man Blake Fielder-Civil is dinsdag niet aanwezig bij de uitvaart. Hij zit een gevangenisstraf van 32 maanden uit wegens inbraak. Fielder-Civil was volgens velen de oorzaak van Amy’s problemen met drank en drugs. Of die haar fataal zijn geworden, is nog niet duidelijk. Maandag heeft een autopsie plaatsgevonden, maar daaruit is niets gebleken over de doodsoorzaak. Het wachten is op toxicologisch onderzoek, dat twee tot vier weken kan duren.

Amy’s huidige vriend, filmmaker Reg Traviss, is wel aanwezig bij de uitvaart. Hij is kapot van het verlies van de zangeres. “De laatste dagen zijn een hel geweest”, zegt hij tegen The Sun. “We hebben een onvoorstelbaar groot verlies geleden en willen enkel rust.”

[Novum]