Moby had Amy Winehouse willen redden

Moby had graag meer willen betekenen voor Amy Winehouse. De popmuzikant, die zelf kampte met een drankprobleem, speelde op 18 juni na de zangeres in Belgrado.

Moby had graag meer willen betekenen voor Amy Winehouse. De 45-jarige popmuzikant, die zelf kampte met een drankprobleem, speelde op 18 juni na de zangeres in Belgrado. Het optreden van een zeer beschonken Winehouse verliep desastreus. Hij heeft haar uiteindelijk niet meer kunnen spreken.

“Zodra ik uit de auto stapte, wist ik dat er iets mis was”, zegt Moby tegen het Amerikaanse entertainmenttijdschrift The Hollywood Reporter. “Vanachter het podium hoorde ik een groot boegeroep. De muziek was nauwelijks meer te horen.”

Moby kon zijn ogen niet geloven toen hij Winehouse op het podium zag staan. “Ze stond er maar een beetje heen en weer te wiegen. Af en toe mompelde ze wat.” De zangeres moest het concert vroegtijdig afbreken, terwijl de band doorspeelde om aan de verplichtingen te voldoen.

Volgens Moby is er een soort netwerk van afgekickte muzikanten die elkaar proberen te steunen als ze op tournee zijn. “Ik had gehoopt haar nog even te spreken, om te kijken hoe het met haar ging, en of ze misschien hulp nodig had.”

Amy Winehouse werd zaterdag dood gevonden in haar woning. De populaire jazz- en soulzangeres werd 27 jaar oud.

[Novum]