Liefdesbrieven James Dean brengen 19 mille op

Drie liefdesbrieven van James Dean hebben bij een veiling 22.500 pond opgebracht, negentienduizend euro. De liefdesverklaringen gingen donderdag onder de hamer.

Drie liefdesbrieven van James Dean hebben bij een veiling 22.500 pond opgebracht, ruim negentienduizend euro. De liefdesverklaringen aan vriendin Barbara Glenn gingen donderdag onder de hamer bij veilinghuis Christie’s in Londen.

De zoon van Glenn, regisseur Keith Gordon, stelde de liefdesbrieven beschikbaar voor de veiling. James Dean, die in 1955 op 24-jarige leeftijd verongelukte, had voordat hij bekend werd een knipperlichtrelatie met Barbara.

Verder werden diverse andere memorabilia uit de entertainmentwereld geveild. De grootste klapper was een Stormtrooper-outfit. Het kostuum dat gedragen werd in de eerste twee Star Wars-films bracht 205 duizend pond op.

[Novum]