Search
Close this search box.

Nederlandse debutante geroemd in Cannes

De jonge Nederlandse actrice Elve Lijbaart is in Cannes geëerd door de International Cinephile Society (ICS). Lijbaart werd voor haar rol in Borgman geroemd.

De jonge Nederlandse actrice Elve Lijbaart is in Cannes geëerd door de International Cinephile Society (ICS). Lijbaart werd voor haar rol in Borgman geroemd in de categorie The Kids of Cannes met onvergetelijke kinderrollen in films die op het festival in de Zuid-Franse stad draaiden. Ze maakte met Borgman van Alex van Warmerdam haar speelfilmdebuut. De ICS is een groep professionele filmfestivalbezoekers, onder wie filmjournalisten.

Lijbaart deelt de eer met zes andere kinderen. Borgman zit in de officiële selectie van het festival en dingt mee naar de Gouden Palm die zondagavond wordt uitgereikt.

Het drama La Vie d’Adèle is in de ogen van de filmcritici de beste film. Michael Douglas won de prijs voor beste acteur voor zijn rol als Liberace in Behind the Candelabra. Marion Cotillard moet haar acteerprijs voor The Immigrant delen met haar Franse collega Emmanuelle Seigner, die won voor haar rol in La Vénus � la Fourrure van haar echtgenoot Roman Polanski.

[NOVUM]