Search
Close this search box.

Zangeres Garbage geschokt door aanhoudend succes

Shirley Manson had nooit verwacht dat ze na een pauze van zeven jaar nog succes zou hebben. “Ik ben in shock, ik dacht dat niemand geïnteresseerd zou zijn.”

Garbage-zangeres Shirley Manson had nooit verwacht dat ze na een pauze van zeven jaar nog succes zou hebben. “Ik ben in shock, ik dacht dat niemand meer geïnteresseerd zou zijn”, zegt ze tegen Novum Nieuws. “Alle aandacht is te gek, op een positieve manier.”

De band maakte vorig jaar een comeback met de cd Not Your Kind of People en sinds vorige week is de eerste dvd met een volledig Garbage-concert verkrijgbaar, One Mile High Live. “Ik hoopte dat we na onze pauze weer een paar shows zouden kunnen spelen in Los Angeles, waar we wonen. Maar ook mensen vanuit verschillende landen in Europa belden om te laten weten dat ze geïnteresseerd waren. Het is echt gaaf.”

Volgens Manson is de muziekindustrie sinds haar doorbraak in de jaren negentig flink veranderd. “We waren populair toen eclectische muziek in trek was. We werden op de moderne radio gedraaid, samen met bijvoorbeeld de Beastie Boys, 2Pac en Britney Spears.”

De 46-jarige zangeres vertelt dat er nu nog weinig alternatieve muziek wordt gedraaid. “Ik vind het persoonlijk jammer dat er weinig variatie is. Ik hou van allerlei soorten muziek en er wordt bijna alleen maar pop gedraaid.”

Manson is naar eigen zeggen flink opgeknapt door de jarenlange pauze. “Ik had daarvoor heel weinig zelfvertrouwen. Ik vond mezelf een slechte zangeres en onaantrekkelijk. Altijd.”

Shirley ging in haar vrije tijd veel naar andere artiesten kijken. “Ik raakte toen erg van slag. Er gebeurde ineens iets met me. Ik dacht: ze zijn goed! Waarom heb ik het opgegeven? Ik kan ook goed zijn!” Manson laat zich tegenwoordig niet meer beïnvloeden door meningen van anderen. “Ik denk dat vooral vrouwen vaak last hebben van slechte gewoontes, maar ik geloof dat je dat zelf kunt veranderen.”

[NOVUM]