Search
Close this search box.

Herman van Veen heeft geen moeite met ouderdom

Herman van Veen vindt het geen punt om ouder te worden. “Mijn bestaan is lichter geworden. Ik pieker aanzienlijk minder dan toen ik 50 was.”

Herman van Veen vindt het geen punt om ouder te worden. “Mijn bestaan is lichter geworden. Ik pieker aanzienlijk minder dan toen ik 50 was”, vertelt de 68-jarige kleinkunstenaar aan De Telegraaf.

Van Veen noemt zijn leven nu ‘minder complex’ omdat veel al bekend is. “Ik kom vaak op plekken die ik al ken. In de theaters van de wereld ken ik de portiers, de kleedkamers, de toneelmeesters. Ik kom in dezelfde hotels. Het is er gezelliger op geworden. Niet alles is meer nieuw, en dus minder vermoeiend.”

“Als er mensen opeens ontbreken, besef ik hoe blij ik ben dat ik er nog wel ben”, vertelt Van Veen. Toch is hij niet bang voor de dood. “Maar wel voor de weg ernaar toe. Als die ontluisterend is.”

Van Veen vertelt dat hij iedereen een dood als die van zijn vader wenst. “Hij nam een jonge borrel, zette de tv aan, het geluid uit en deed zijn ogen voorgoed dicht. Hij ging ervandoor met een gaap en een glimlach.”

Voor zichzelf hoopt de kleinkunstenaar echter dat de dood hem overslaat. “Ik hoop dat ik zo oud word dat de dood geen belangstelling meer voor me heeft.”

[NOVUM]