John Lennon was lastpost op school

John Lennon was vroeger niet het braafste jongetje van de klas. Uit papieren uit zijn middelbareschooltijd blijkt onder meer dat de ex-Beatle een lastpak was.

(Novum/AP) – John Lennon was vroeger niet het braafste jongetje van de klas. Uit papieren uit zijn middelbareschooltijd blijkt dat de ex-Beatle een lastpak was, die onder meer werd gestraft voor vechten in de klas. Het papierwerk wordt later deze maand online geveild door het Engelse tracksauction.com.

Op een van de documenten staat dat Lennon zich ’totaal niet interesseerde’ voor school. Volgens het online veilinghuis stammen de formulieren uit 1955 en 1956, toen Lennon rond de 15 jaar oud was. Hij vertoonde toen nogal vervelend gedrag op de jongensschool Quarry Bank in Liverpool. De muzikant werd in 1980 op 40-jarige leeftijd doodgeschoten.

[NOVUM]