Youtube-senstatie Ylvis op podium tijdens MTV EMA

Ylvis is toegevoegd aan de line-up van de MTV EMA. De twee, die een internethit scoorden met hun The Fox (What Does the Fox Say?), staan zondag op het podium.

Het Noorse duo Ylvis is toegevoegd aan de line-up van de MTV EMA. De twee, die een internethit scoorden met hun The Fox (What Does the Fox Say?), staan zondag op het podium tijdens de awardshow die plaatsvindt in Amsterdam. Dat heeft MTV donderdag bekendgemaakt.

De broers Vegard en Bård Ylvisåker, beiden komiek, plaatsten The Fox begin september op Youtube. Het nummer ging al snel het internet over en werd in een week tijd meer dan twintig miljoen keer bekeken. Inmiddels is The Fox ruim tweehonderd miljoen keer aangeklikt. Ylvis bracht het komische nummer uit op single en scoorde in de Verenigde Staten een toptienhit.

Niet alleen de aanwezigheid van Ylvis is donderdag bekendgemaakt. Ook presentatrice en danseres Ingrid Jansen staat zondag op het podium van de EMA. Jansen, die een van de hoofdrollen in de Nederlandse dansfilm Body Language vertolkte, deelt het podium met Icona Pop. Dat maakte haar management donderdagavond bekend.

De MTV EMA worden zondag uitgereikt in de Amsterdamse Ziggo Dome. Sterren als Katy Perry, Miley Cyrus en Robin Thicke wonen de awardshow bij. In aanloop naar de EMA organiseert MTV de Music Week. In het kader daarvan treden donderdagavond onder anderen Krystl, Alain Clark en The Opposites op.

[NOVUM]