Guy Pearce speelt broer Johnny Depp in misdaaddrama

Guy Pearce gaat Johnny Depps broer spelen in het op feiten gebaseerde misdaaddrama Black Mass. Dat schrijft het Amerikaanse filmblad Variety.

Guy Pearce gaat Johnny Depps broer spelen in het op feiten gebaseerde misdaaddrama Black Mass. Dat schrijft het Amerikaanse filmblad Variety. Depp tekende eerder al voor de hoofdrol van Whitey Bulger, een maffiabaas in Boston die in 1975 informant werd voor de FBI maar in 2011 werd gearresteerd.

De rol van Pearce is slechts een kleine bijrol. De in Groot-Brittannië geboren acteur was eerder te zien in uiteenlopende films als Memento, The King’s Speech, Prometheus en Iron Man 3.

Joel Edgerton is al gecast als John Connolly, een foute FBI-agent die Bulger jarenlang de hand boven het hoofd hield. Scott Cooper gaat de film regisseren.

Bulger, die momenteel tweemaal levenslang uitzit in Amerikaanse gevangenis, gebruikte decennialang zijn status als FBI-informant om concurrerende misdadigers uit de weg te ruimen. Hij werd in 2000 door Connolly getipt dat de FBI hem op de hielen zat, maar wist tot 2011 onder te duiken in een appartementje in Santa Monica.

De opnames voor Black Mass moeten nog van start gaan. De Amerikaanse première staat gepland voor volgend jaar oktober. Een Nederlandse datum is nog onbekend.

[NOVUM]