Harry Potter-spinoff in drie delen verfilmd

De Harry Potter-spinoff Fantastic Beasts and Where to Find Them wordt in drie delen verfilmd. Dat zegt de studiobaas van Warner Bros in The New York Times.

De Harry Potter-spinoff Fantastic Beasts and Where to Find Them wordt in drie delen verfilmd. Dat heeft studiobaas Kevin Tsujihara van Warner Bros aan The New York Times verteld. Wanneer de filmopnamen beginnen, is nog niet bekend.

Fantastic Beasts and Where to Find Them speelt zich af in de wereld van Harry Potter, maar heeft verder weinig met de tovenaarsleerling te maken. Het verhaal gaat over ‘magisch zoöloog’ Newt Scamander en speelt zich zo’n zeventig jaar voordat Potter geboren wordt af. De tovenaarsleerling en zijn klasgenootjes leren magische wezens jaren later kennen aan de hand van Scamanders ontdekkingen.

Warner Bros plant drie ‘megafilms’ gebaseerd op het boek. De acht films over Potter waren een groot succes voor de studio. Tsujihara haalde Rowling over nog meer verhalen rondom Potter op het witte doek tot leven te laten komen. Rowling schreef het 54 pagina’s tellende Fantastic Beasts and Where to Find Them in 2001, tussen de publicatie van het vierde en vijfde Potter-boek. Het schoolboek voor tovenaarsleerlingen was aanvankelijk bedoeld voor verzamelaars.

Een eerste versie van het filmscript is inmiddels af, vertelde Rowling vorige maand. “Ik wilde de filmmakers eerst alleen een korte synopsis geven, maar toen ging ik, heel dom, bedenken hoe alles er uit zou kunnen zien”, zei de schrijfster in een interview. “Ik had in nog geen twaalf dagen een eerste versie van het script af.”

[NOVUM]