Search
Close this search box.

Actie Radio 1 voorlopig in de ijskast.

De actie van Radio 1 om morgen in Gouda op de frequentie 97,20 MHz de illegale zender radio Monique in de lucht te brengen gaat niet door.

Radio Monique, is genoemd naar Monique de Vries, de staatssecretaris van frequentieveiling. Radio Monique zou op 4 juli als protest tegen het dekkingsgat in het Groene Hart uitzendingen gaan verzorgen.

De NOS heeft dit na een gesprek met het Ministerie van Verkeer en Waterstaat besloten. Mocht de uitslag van het debat van woensdag niet naar tevredenheid verlopen, zijn verdere acties niet uitgesloten, aldus Radio1.

Deze actie houd dan in dat er morgen een speciale radiowagen gaat rondrijden in Het Groene Hart. Er wordt dan een illegale zender ‘ergens tussen Rotterdam en Utrecht’ opgesteld en die zal dan gaan uitzenden op de zelfde dag van het finale kamerdebat over de frequentieveiling. (M)(3 Juli 2001)