Zoeken
Sluit dit zoekvak.

VVR eist duidelijkheid frequenties.

Woensdag 3 juli zal de Tweede Kamer praten over het nieuwste voorstel van het kabinet over de verdeling van etherfrequenties voor commerciële radio. De VVR, waarin 9 lokale en regionale commerciële omroepen zijn vertegenwoordigd die nu allen op de kabel uitzenden, eist van de regering duidelijkheid over de voor niet landelijke omroepen beschikbare frequenties.

‘Wat nu plaatsvindt is gewoonweg een grof schandaal’ aldus Michael Bakker, voorzitter van de VVR. ‘Allereerst zijn van de niet-landelijke frequentie-pot drie EXTRA landelijke pakketten gemaakt, en nu eist de NOS weer dat de landelijke dekking van haar radiozenders wordt geoptimaliseerd. Al deze frequenties gaan af van de voorraad van niet-landelijke commerciële stations!

Ook de aanbiedingsbrief van het kabinet aan de Tweede Kamer vinden wij ronduit schandalig: maar liefst 36 pagina’s over de landelijke commerciële omroep en welgeteld één regel over commerciële radiostations die niet-landelijk worden genoemd, waaronder ook de Middengolf stations.

‘In elk geval zal het kabinet en de betrokken Tweede Kamer leden nog krachtig van ons horen’, zo geeft Michael Bakker van Radio 192 aan. ‘Er is op geen enkele wijze duidelijk welke positie voor niet-landelijke radiostations beschikbaar is. Ik vind het een compleet ongeloofwaardige zaak als men hier een beslissing over durft te nemen’.

Bij de VVR, de Vereniging Verkrijging vrije Radiofrequenties, zijn de volgende radiostations aangesloten: Radio Monique, Radio Simone, Waterstad FM, Hofstad Radio, Radio Westland, Radio West-Brabant, Midstad Radio, Radio Ridderkerk en Radio 192.(VVR) (3 Juli 2001)