Search
Close this search box.

Nieuws FM presenteert financier

Nieuws FM maakt deze week bekend wie de nieuwszender zal financieren. Hierdoor zal Nieuws FM zich in een klap vestigen als de koploper voor het nieuwskavel bij de veiling voor FM-frequenties.

Nieuws FM-directeur Martin Bosma: “De afgelopen vijf jaar hebben wij ons moeten concentreren op de Haagse lobby. Maar de veiling, die al op het programma stond voor mei 1997, gaat nu echt door. Wij hebben er hard aangetrokken dat er bij die veiling een nieuwskavel komt. Dat gebeurt nu. Onze focus richt zich vanaf nu op onze eerste uitzending, eind van dit jaar.”

“Het nieuwskavel kan ons niet meer ontgaan. Wij hebben een financier met een lange-termijnstrategie op het gebied van media. Verliezen op de korte termijn door bijvoorbeeld een hoog veilingbedrag zijn niet zo relevant. Daarnaast kunnen wij goedkoper werken door onze samenwerking met Cameo Media. Dat maakt onze kosten nog lager, en daardoor het bedrag dat wij kunnen inzetten hoger.”

Het lobbyen is nog niet helemaal afgelopen voor Nieuws FM. Martin Bosma: “We proberen nu te verhinderen dat Radio 1, de nieuwszender van de overheid, toch blijft uitzenden op middengolf, zoals het CDA wil. De dubbele dekking geeft een enorme voorsprong voor de publieke nieuwszender in vergelijking met een commerciele nieuwszender. Radio 1 heeft al een landelijke dekking via de FM, terwijl Nieuws FM straks hoogstens een FM-bereik van zeventig procent krijgt. Dagbladen concurreren met gelijke distributiemogelijkheden, dat moet ook gelden voor nieuwszenders.” (M / 16 Juli)