Duidelijke taal van Q-music deejay Jeroen van Inkel

Het tijdschrift Nieuwe Revue brengt deze week een boeiend en een openhartig gesprek met Q-music deejay en recente winnaar van de Marconi Oeuvre Award Jeroen van Inkel. De harde ondertoon in de Nieuwe Revue verraadt een afrekening met enkele collega’s die Jeroen van Inkel ooit als vriend bestempelde.

Altijd beter geweest
“Ruud de Wild mag dan in het milieu geliefd zijn en de beste jobs versieren, toch slaagt hij er niet echt in om te scoren”, aldus Jeroen van Inkel, elke werkdag te horen tussen 16.00 en 19.00 uur bij Q-music.

Volgens de deejay haalde opvolger Ruud de Wild bij Radio 538 nauwelijks betere marktaandelen.

“Terwijl ik 13% haalde, deed hij niet beter. Integendeel, hij kwam niet verder dan 11%”, volgens Jeroen van Inkel. “Hetzelfde scenario herhaalde zich bij Q-music toen hij nooit mijn resultaten evenaarde, laat staan, overtrof,”

Robert Jensen 
Ook Robert Jensen, voormalige programmaleider van Hitradio Veronica in de jaren ’90, krijgt een flinke veeg uit de pan. Van Inkel bestempelt zijn prestatieniveau als ‘onbestaande’. “De kans dat hij behoorlijke luistercijfers haalt, is daarom heel klein. Afgezien daarvan zal Jensen in het radiocircuit erg gegeerd blijven. Men heeft daarom de neiging om hem als een Messias aan te werven.”

De afrekening met het verleden
Het gesprek reconstrueert vervolgens een ronduit zwarte periode uit zijn leven. “Het aanbod viel om vanaf 31 augustus 2003 bij Veronica opnieuw de ochtend te verzorgen. Omdat mijn toenmalige werkgever Radio 538 me niet meteen liet gaan, werd Adam Curry gepolst om in afwachting van een financiële regeling de openstaande uren in te vullen.”

Toen in januari 2004 alle contractuele hindernissen opgeruimd waren, had de half-Amerikaan met de directie toch geregeld dat hij tot in september kon blijven. “Het contract bepaalde echter dat ik de datum van mijn indiensttreding mocht kiezen. Zodoende mocht hij niet langer blijven.”

Van Inkel onthult dan het vervolg: “Toen verspreidden Patricia Paay en haar toenmalige echtgenoot via een roddelblad en in een mail naar een krant het verhaal dat ik er zeer erg aan toe was. Dit zette meteen een punt achter onze vriendschap.”

Conclusie
“De moeilijkheden weerspiegelden mijn midlifecrisis.” aldus de deejay. De voortdurende twijfels over mijn marktwaarde leidden tot verwarring en tot ontsporing.” Hij keerde uiteindelijk terug bij zijn vrouw en bij de kinderen. Dit leidde tot een huwelijk en tot een positieve slotnoot. “Ze zijn allemaal erg blij met mij.” [Radio.NL/Radiovisie]