Kort nieuws op donderdag 30 November 2000

09.30 uur

Vandaag donderdag 30-11-2000 heb je de laatste kans om een scooter te winnen. Deze scooter kun je winnen bij Barry Paf 21-24 uur op Radio 538.
Vandaag is er ook een speciale aflevering van Rinkeldekinkel. Jeroen en Dennis komen dan live vanaf speed & disign en zullen je op de hoogte houden van het laatste autonieuws en de laatste snufjes.

Op 12 mei zal het Eurovisie Songfestival plaatsvinden in Stockholm. Nederland zal als eerste land haar nummer moeten ten gehore brengen. Op de site van de NOS kun je mee discussiëren over wie jij denkt dat Nederland moet vertegenwoordigen tijdens dit 46e Eurovisie Songfestival. Op de site kun je ook iedere twee weken je stem uitbrengen op één van de 6 historisch Festivalnummer die je nog een graag zou willen horen. Het winnende nummer kun je later op de site beluisteren. Met je stem maak je bovendien kans om bij het Nationale songfestival, gehouden op 3 maart 2001 in Ahoy te Rotterdam, bij te wonen. Eurovisie Songfestival

Zoek je een leuke baan in de MediaWereld, kijk dan eens in de vacatures van de RadioWereld.

Het jaar 2000 is alweer bijna voorbij. Tijd voor iedereen om zich op te maken voor een terugblik. Radio 2 doet ook mee en zendt eind december een nieuwe Top 2000 uit. De beste platen van het afgelopen jaar worden passeren de revue. Via een speciale website is het nu mogelijk om tot en met 10 december te stemmen op jouw favoriete nummers uit een lijst van 2000 platentitels. Op deze manier kun jij de volgorde van uitzenden bepalen.

Is het beest getemd? Deze week kreeg schrijver Jan Cremer uit handen van minister Rogier van Boxtel een hoge koninklijke onderscheiding. De schrijver van het boek ‘Ik, Jan Cremer’ werd Ridder in de Orde van de Nederlandse Leeuw.

Het hoofd van de Turkse veiligheidsdienst MIT vindt dat Turkije de ban op Koerdische tv-programma’s moet opheffen en dat de gevangenzittende PKK-leider Abdullah Öcalan niet moet worden geëxecuteerd. Senkal Atasaguns uitspraken, die werden afgedrukt in Turkse dagbladen, zijn een nieuwe fase in het debat over hoe Turkije moet omspringen met de Koerdische kwestie. Lees hier verder in de Volkskrant

Het vinden van een geschikte woning wordt steeds gemakkelijker. Woningzoekenden kunnen vanaf 1 januari aanstaande via hun mobiele telefoon een bericht ontvangen als hun droomwoning te koop of te huur staat.

Alles over Big Brother en de BUS. Je leest het elke dag bij RadioWereld.

Het bestuur van RTV West wil hoofdredacteur/directeur J. Kroes ontslaan. Dat blijkt uit een vertrouwelijke brief die het bestuur heeft verzonden aan de Stichtingsraad, het hoogste orgaan van RTV West. Deze vergadert donderdag over de situatie. Lees hier verder

De nieuwsdienst van het Amerikaanse televisiestation WBBM, het CBS-station in Chicago, maakte het afgelopen voorjaar een journalistieke koerswijziging bekend die opmerkelijk genoemd moet worden. Lees hier verder

Voor wie de afgelopen vier jaar geen kaartjes heeft kunnen scoren voor de knaller van het Nationale Ballet, Notenkraker en Muizenkoning, is de redding nabij. De NPS zorgt op oudejaarsdag voor een live-uitzending vanuit de Stopera, via Nederland 3, vanaf 14.45 uur.

De acteur Johan Sirag is op 24 november op 82-jarige leeftijd gestorven, zo heeft zijn familie woensdag bekendgemaakt. Sirag heeft in zijn carrière meegespeeld in vele toneelstukken en televisieseries.

Staatssecretaris Van der Ploeg (media) is bereid in te grijpen als de consumentenprijzen van kabel-tv exploderen. Dat heeft hij gisteren in de Tweede Kamer gezegd naar aanleiding van bezorgdheid onder kamerleden over dreigende prijsverhogingen. Lees hier verder in het NRC

Philips Duitsland heft een gsm-antenne ontwikkeld ter grootte van een een vingertop, en gemaakt uit kermiek. De lengte van de mini-antenne is circa 1 centimers, 15 procent van de antennes tot nu toe.

André Kreuzen (37) wordt vanaf 1 januari zakelijk directeur van SBS Broadcasting en tevens lid van de Raad van Bestuur. Hij volgt daarmee Ronald Goes op, die naar Endemol vertrekt. De Raad van Bestuur van SBS Broadcasting zal nu bestaan uit Fons van Westerloo, Frank Eijken (commerciële portefeuille) en Kreuzen.

De Anglicaanse Kerk kan haar jaarlijkse inkomsten met omgerekend 18,3 miljoen gulden laten stijgen als ze telecombedrijven toestaat kerktorens te gebruiken als telefoonpalen. Telecombedrijven in Engeland willen ongeveer 11.000 nieuwe telefoonpalen plaatsen voor het jaar 2007.

Heeft u iets te melden, opmerkingen, suggesties of een “nieuwe” leuke vraag voor de Poll, laat het ons weten. Persberichten en tips blijven altijd welkom, (evt anoniem). Laat het weten via een persoonlijke E-mail aan webmaster@radiowereld.nl of via deze site Alles is welkom.

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email