Search
Close this search box.

Arrow Classic Rock terug op regionale DAB+-netten

Arrow Classic Rock is opnieuw te ontvangen via de regionale DAB+-netwerken ‘Zuid NL’ (7A) en ‘Oost-Noord NL’ (6B). De radiozender reageert hiermee op klachten van luisteraars op social media, over dat ze de zender niet meer op DAB+ konden ontvangen.

Afgelopen weekend staakte Arrow de uitzendingen op de twee regionale DAB+-netten, waarna het station alleen nog via het netwerk van MTVNL (7D) te ontvangen was. Sinds juni zendt Arrow ook uit via het netwerk van MTVNL, waardoor de zender ook dekking in de Randstad heeft gekregen.

Tijdelijke terugkeer
In het geval van de regionale netwerken gaat het volgens Arrow om een tijdelijke terugkeer. “Tot die tijd hebben we de gelegenheid om ons nieuwe 7D-netwerk waar mogelijk te optimaliseren”, schrijft Arrow op haar website.

Want het 7D DAB-netwerk wat wij nu gebruiken is een ‘outdoor’ netwerk, dus op de camping of in de auto werkt het wel in een groot gebied (ook niet overal!) maar ‘binnenshuis (indoor) in een groot deel van het land niet.

Het is opmerkelijk dat Arrow Classic Rock op haar website en socials alleen schrijft over de terugkeer op het netwerk Zuid NL (7A), terwijl het station ook weer via Oost-Noord NL (6B) te ontvangen is. Op deze netwerken maakt Arrow gebruik van capaciteit van RADIONL en Grunn FM. [RadioWereld.NL]