Zoek
Sluit dit zoekvak.

Grand Prix Radio op DAB+ in regio Zandvoort – Amsterdam

Grand Prix Radio is tijdelijk ook op DAB+ te ontvangen in de regio Zandvoort – Haarlem – Amsterdam. De zender maat hiervoor tijdelijk gebruik van de capaciteit van Freak 31 op een tweetal lokale netwerken voor digitale etherradio.

Komend weekend wordt voor het eerst in 36 jaar weer een Formule 1 wedstrijd gereden op het circuit van Zandvoort. Meer dan honderdduizend bezoekers trekken dan naar de kustplaats om onder andere Max Verstappen aan te moedigen.

Grand Prix Radio is dit jaar ook via DAB+ te ontvangen. Maandagochtend zijn de uitzendingen gestart via twee lokale netwerken. In de regio Zandvoort – Haarlem is Grand Prix Radio hierdoor te ontvangen op kanaal 6A, terwijl in de regio Amsterdam – Amstelland uitgezonden wordt op kanaal 5A.

Met deze service kan iedereen in de regio niet alleen via internet en de Grand Prix Radio-app, maar ook met de digitale (auto)radio het Formule 1-weekend in Zandvoort op de voet volgen.

Zowel de kwalificatie op zaterdag als de race op zondag – met het Ziggo Sport-commentaar van Olav Mol – is live te volgen. Pitreporter Jack Plooij verzorgt de interviews met de coureurs tijdens én na de kwalificatie en de race. [RadioWereld.NL]
Foto: RadioWereld.NL