Zoek
Sluit dit zoekvak.

Grand Prix Radio verbetert DAB+-ontvangst in delen van Nederland

Grand Prix Radio is in de provincies Gelderland, Utrecht, Noord-Brabant en Limburg nu beter te beluisteren via DAB+. Afgelopen vrijdag heeft station hiervoor capaciteit in gebruik genomen op de bovenregionale netwerken.

Foto: RadioWereld.NL

Al enkele jaren is Grand Prix Radio te beluisteren via het netwerk van MTVNL op kanaal 7D. Maar dit netwerk heeft nog steeds geen goede dekking in delen van Gelderland, Noord-Brabant en Limburg. En daarom heeft het station van Olav Mol en Alexander Stevens extra capaciteit op de netwerken voor Gelderland en Utrecht (kanaal 12B) en Noord-Brabant en Limburg (kanaal 7C) gehuurd.

Op het netwerk voor Noord-Brabant en Limburg heeft Grand Prix Radio de plek van RADIONL Breda ingenomen. Dit programma is, met uitzondering van de reclameblokken, identiek aan de andere edities van de volkszender. In Gelderland en Utrecht is Tukker FM Achterhoek verdwenen. Ook hiervoor geldt dat het programma, met uitzondering van de reclameblokken, identiek is aan de andere edities van de zender met piratenmuziek. [RadioWereld.NL]