Zoek
Sluit dit zoekvak.

De topman van de Holland Media Groep (RT4+5 en Ver…

De topman van de Holland Media Groep (RT4+5 en Veronica) P. Porsius verwacht dat de Nederlandse televisiemarkt komend seizoen, zeker na de toetreding van SBS7, de meest concurrerende van West-Europa wordt. ,De situatie hier is dan alleen nog maar vergelijkbaar met de VS.PP Dat is een van de redenen waarom het tv-bedrijf zijn zenders danig onder heeft genomen, waaraan nogal wat grote RTLsterren hebben moeten geloven. Porsius, die onlangs ook een ingrijpend reorganisatieplan lanceerde om de winstgevendheid van HMG te vergroten, geeft in het reclamevakblad Adformatie een indruk hoe dat met de winterprogrammering op de stations uitpakt. RTL4 wordt volgens hem ‘nog een paar jaar jonger’, Veronica ,nog doelgerichter’ en RTL5 wordt ‘binnen de beperkingen die Brussel stelt’ een mannenzender. Dat laatste denkt Porsius onder meer te bereiken door veel worstelen en exotische sporten’ te programmeren. Vlaggenschip RTL4 zal de meest ingrijpende facelift ondergaan. Porsius geeft in Adformatie toe dat de deze verjongingskuur tot een wedstrijd met Veronica kan leiden. ,lnterne concurrentie wordt een belangrijk punt van zorg. Maar dat hoeft niet slecht te zijn. Ook binnen het concern moet je elkaar scherp houden. ”