Omdat de media er vol van staat hebben wij ook maa…

Omdat de media er vol van staat hebben wij ook maar een artikeltje over de beruchte bart de Graaff. Twee jaar krijgt BNN, de omroep van voorzitter Bart de Graaff, de kans om te bewijzen dat het recht van bestaan heeft. Twee jaar lang zeven uur radio in de week en 55 minuten televisie. Gisteren ging BNN van start. “Het lijkt wel een echte omroep”, riep De Graaff trots tijdens de uitzending. Met de nadruk op ‘lijkt’. Want van de volwassenheid is BNN voorlopig nog heel erg ver verwijderd. In totaal keken er maar liefst 825 duizend mensen. BNN mikt dan ook op de jeugd, tussen de 15 en 25 jaar. De zap-generatie. En dus wil BNN informatie, kunst, humor en entertainment in een razend tempo afwisselen. Gisteravond waren er na de wel erg Veronica-achtige intro (met medewerking van oud-staatssecretaris Aad Nuis die zijn ja-woord aan BNN gaf) nog 45 minuten over. Drie kwartier waarin liefst negen programma-onderdelen waren gepropt, door De Graaff aan elkaar gepraat. Van serieuze informatie en kunst was zoals verwacht geen enkele sprake. Humor en entertainment waren vooral flauw, op het banale af. Zoals de smakeloze persiflage op een bekroonde snoepjesreclame, waarin het dodelijk ongeluk van prinses Diana gebruikt werd. Om de enige aankoop, BBC-malloot Dennis Pennis, zullen allicht meer mensen gelachen hebben. Deze roodharige presentator, die tussen een punker en een nerd in zit, bestookte gedurende zo’n vijf minuten à la Bart de Graaff een aantal vip’s uit Hollywood met stompzinnige en dubbelzinnige vragen. Waarna de meeste beroemdheden zonder te antwoorden doorliepen trouwens. Een ander gezicht, dat er voor moet zorgen dat BNN meer wordt dan alleen Bart de Graaff, is ‘Melkunie-man’ Peer Mancini. Hij presenteert het ‘educatieve’ dierenprogramma dr. Sabelhout . Ook in dit onderwerp overheerste de belegen puberale lol. “Wat voor een beer is dit? Een masturbeer? Nee, een krabbeer. Wat voor een mus is dit? Een orgasmus? Nee, een Vlaamse kreunmus.” Kortom, zo duurde een uurtje toch nog heel lang. ’s Middags had het duo Sven & Dave op Radio 3 FM de eer om het allereerste BNN-programma de ether in te sturen. De laatste stoot van je weekend moet de zender een eigen gezicht geven op 3FM. Erg origineel was het niet wat de twee zichzelf ‘flink gestoord’ noemende heren tussen vier en zes brachten. Makkelijk in het gehoor liggende muziek, afgewisseld met bizarre, Jack Spijkerman-achtige telefoontjes, waarin ze hun best deden mensen aan de andere kant van de lijn voor de gek te houden. Typisch BNN dus.