Kort nieuws op vrijdag 21 april.

Op 13 mei zitten de liefhebbers van het Eurovisie Songfestival weer voor de buis, om dit jaarlijkse evenement te volgen. Wie zal dit jaar de 1e prijs winnen? Bij Veronica is het mogelijk om fragmenten te beluisteren van elk nummer dat tijdens het Eurovisie Songfestival gezongen wordt. Zo kan jij bepalen wie de kansmakers zijn. Je kunt op de site ook meespelen met een prijsvraag, en kans maken op een reis naar het winnende land. Wint bijvoorbeeld Israël dan kun je samen met een vriend of vriendin samen vliegen naar dit land. Wel oppassen, want als Nederland wint, blijf je natuurlijk gewoon in eigen land.

RadioWereld gaat dit weekend live uitzenden, aan het eind van de middag meer nieuws ! ! !

Er is weer een internetprovider actief in Nederland: LibertySurf, eigendom van de Liberty Surf Groep. De provider geeft gratis internettoegang, gratis telefoontikken en een gratis helpdesk. De provider richt zich op de consumentenmarkt en denkt deze met helderheid, eenvoud en overzicht te kunnen bereiken. Voor alle leeftijdsgroepen worden afzonderlijke portals gelanceerd. Liberty Surf Nederland wordt vanuit Amsterdam geleid door Tim Selman.

Afscheid van het AVRO-gebouw !
Begin juni betrekt de AVRO, samen met haar netpartners KRO en NCRV, een nieuw pand aan de ’s Gravelandseweg in Hilversum, ontworpen door architect Jan Hoogstad. De AVRO wil op feestelijke wijze afscheid nemen van het AVRO-gebouw. Daarom houdt de AVRO in en rond het ‘oude’ gebouw op zaterdag 20 mei a.s. een Open Dag met tal van culturele activiteiten. Iedereen is welkom tussen 10.00 en 18.00 uur om afscheid te nemen en te genieten van kunst, cultuur en amusement.

Gisteren werd de vernieuwde Groene Amsterdammer gepresenteerd. Opvallendste verandering is dat het blad niet meer op tabloidformaat, maar op regulier tijdschriften-formaat verschijnt. Ook het klassieke groene logo is verdwenen. Het blad is 64 pagina’s dik.

Het jonge bedrijf Unwired Concepts gaat mobiel internet aanbieden aan alle zeven miljoen Nederlandse GSM-gebruikers. Unwired Concepts is niet gebonden aan een operator. Hierdoor is het voor Unwired Concepts mogelijk om mobiel internet aan te bieden aan klanten van zowel KPN, Libertel, Telfort, Dutchtone als Ben.

Het idee is zo simpel, dat het eigenlijk verbazingwekkend is dat het nu pas geintroduceerd wordt: General Motors (GM) zal vanaf het eind van het jaar honderdduizende auto’s en vrachtwagens afleveren met ingebouwde telefoon. Er komt geen hoorn aan te pas: de automobilist drukt op een knop, waarna hij het telefoonnummer uitspreekt. GM wil een vaste hoeveelheid belminuten gratis leveren aan automobilisten. Volgend jaar moet ook spraakgestuurd internet in de auto mogelijk worden, verwacht GM.

Wapwatcher Wim Kolstee kwam tot de ontdekking dat de meeste nieuwe Wap-telefoons zijn uitgerust met een oude UP microbrowser, die niet werkt in Nederland. Lees alle details op www.wapped.nl

Radioflater van de week
Op de website van NOB Audio staat elke week een andere klassieke radioflater.
Kijk en luister op www.audio.nob.nl naar de Radioflater van deze week:

LANGE KIKKER (0:57)
Deze radioflater duurt wat langer dan gebruikelijk: bijna 1 minuut lang is de nieuwslezer in gevecht met een kikker. Voor de liefhebbers een gouden flater.

Het kabinet wil kabelexploitanten verplichten om de programma’s van alle omroepen tegen een redelijke vergoeding door te geven. Dat staat in de kabelnota van de bewindslieden Van der Ploeg, De Vries en Jorritsma. Volgens de nota moet de concurrentie tussen kabelexploitanten worden bevorderd. De consument krijgt straks de mogelijkheid om van verschillende aanbieders programma’s af te nemen.

Naar de publicatie van de kabelnota is in politiek-Den Haag uitgezien, onder meer vanwege de recente overname van de commerciele omroep SBS door de grootste kabelexploitant UPC. Gevreesd werd dat UPC de programma’s van SBS zou bevoordelen ten opzichte van andere omroepen, maar daar steekt de kabelnota op voorhand een stokje voor. Wat betreft de overige diensten van de kabelexploitanten, zoals internet en telefonie, komen er geen aanvullende regels, omdat op die markten voldoende concurrentie is.

Heeft u iets te melden, laat het ons weten. Persberichten en tips blijven altijd welkom, (evt anoniem). Laat het weten via een persoonlijk E-mailtje aan de webmaster of via deze site Alles is welkom. (M)

RadioWereld wenst u vrolijke paasdagen.

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email