Zoek
Sluit dit zoekvak.

Rechtszaak over Commerciële radio-frequenties !

De commerciële radiozenders dagen staatssecretaris De Vries van telecommunicatiezaken voor de rechter. De zenders willen voorkomen dat de etherfrequenties worden geveild. Volgens de stations wordt daarbij geen rekening gehouden met hun belangen. De huidige vergunninghouders zeggen dat de frequenties hun waarde danken aan de vele miljoenen die er in zijn geïnvesteerd.

De overheid zou daarvan profiteren door de frequenties te verkopen aan de hoogste bieder. Staatssecretaris De Vries zou niets voelen voor verlenging van de vergunningen en zou ook geen oren hebben naar een compromis. Daarom wachten stations als Radio 538, Noordzee FM, Classic FM en Veronica FM een debat in de Tweede Kamer volgende maand niet af en stappen zij naar de rechter. (RNW)