Search
Close this search box.

Kort nieuws op donderdag 24 augustus 2000

Wil iedereen instappen, want het Busje van SBS6 gaat op 4 september weer rijden, hij wordt wel in de gaten gehouden door onze Big Brother Veronica, maar dat gebeurt pas op 14 september.
Voor een vast bedrag per maand kun je straks ook over vier live-kanalen naar de bewoners van Big Brother kijken. 24 uur per dag, natuurlijk. Dus nu hoeft er helemaal niks meer aan de aandacht van de kijker te ontsnappen. De kabelmaatschappijen Casema, Mediakabel en HMG hebben een deal gesloten in het digitale kabelproject. Het is nog niet bekend hoeveel de kijkers moeten betalen. Maar het zal ongetwijfeld veel zijn.

Eerder deze week hadden we het nog over een mixset van PCDJ van Visiosonic. Vandaag kwamen we op de site www.mixvibes.com, hier staan ook leuke mixsets op en tevens software om loops te maken. Tevens zijn de bestanden minder groot van capaciteit en dus sneller te downloaden, namelijk 880k.

De Amsterdamse politie gaat dag en nacht live-beelden van Sail uitzenden op haar internetsite. De beelden van het IJ komen van een webcam (internetcamera) op het dak van het commandocentrum op de kop van de Oostelijke Handelskade. Daarvandaan gaan ze rechtstreeks naar de Sailpagina’s op de site www.politie-amsterdam-amstelland.nl. Op deze pagina’s staat ook het laatste politienieuws en informatie over wegafzettingen, omleidingen en regels op het water.

Nieuwe programmering NPS en NMO. De NPS en de MNO (Nederlandse Moslim Omroep) besteden op hun websites aandacht aan het nieuwe televisieseizoen. Ze geven informatie over hun nieuwe of vernieuwde programma’s en uitzendtijden.

Uitgever VNU verhoogt de investeringen in internetproducten flink. Rekende het bedrijf eerder nog op 75 miljoen euro, nu is dat 125 miljoen voor dit jaar.

Nieuw! Moordenaar bekent op tv in VS. De bekentenissen van echte misdadigers zullen vanaf volgende maand op de Amerikaanse kabelzender Court TV de grenzen verkennen van wat kijkers nog betamelijk vinden en wat niet. Court TV, gespecialiseerd in het Amerikaans strafrecht, begint met een nieuwe serie Confessions bestaande uit de originele videobeelden van de bekentenissen van moordenaars, verkrachters en andere criminelen, vastgelegd tijdens verhoren door de politie of door de officier van justitie. Lees verder in het NRC

Twee radioprogramma’s van de AVRO doen verslag van de Uitmarkt in Amsterdam. De Uitmarkt, de opening van het culturele seizoen, is op 26 en 27 augustus. Op de site is het programma te bekijken

De Vlaamse openbare omroep, de enige Belgische zender die de uitzendrechten van de Spelen in de wacht wist te slepen, wil fakkeldrager worden van de Olympische Spelen en de verwachtingen van de kijker ten volle inlossen. Lees hier verder.

Ongeveer honderd bezoekers van het popfestival Lowlands hebben dinsdag gebeld met concertorganisator Mojo in Delft om hun kaartje te testen op echtheid. Slechts één van de kaartjes bleek niet in orde. Daarnaast was er sprake van enkele twijfelgevallen. Mojo wilde dinsdag niet zeggen hoe de geldigheid van de kaartjes wordt nagetrokken.

Bewegende beelden van de Olympische Spelen worden toch op internet uitgezonden. Het bedrijf Chello wil in samenwerking met een Europese tv-maatschappij de hoogtepunten van wedstrijden later op de dag uitzenden. Eerder kondigde de eigenaar van de tv-rechten, het Amerikaanse NBC, aan om via internetonderneming Quokka dagelijks een samenvatting van twintig minuten aan te bieden. Het Internationaal Olympische Comité (IOC) heeft video-uitzendingen via internet verboden, om de voor drie miljard gulden verkochte tv-rechten te beschermen.

Uitgever VNU heeft een goed eerste halfjaar achter de rug. Het bedrijfsresultaat steeg met 21 procent tot zo’n f 700 miljoen. De nettowinst explodeerde met ruim 500 procent tot f 1,5 miljard wegens de verkoop van de dagbladen aan Wegener.

Heeft u iets te melden, opmerkingen, suggesties of een “nieuwe” leuke vraag voor de Poll, laat het ons weten. Persberichten en tips blijven altijd welkom, (evt anoniem). Laat het weten via een persoonlijke E-mail aan webmaster@radiowereld.nl of via deze site Alles is welkom.

Big Brother is watching….