Kort nieuws vrijdag 11 augustus

Japanners kunnen maar geen genoeg krijgen van mobiele telefoons. Ongeveer de helft van de Japanse bevolking heeft een mobiele telefoon. Vorige maand steeg het aantal abonnees boven de 60 miljoen. NTT DoCoMo is de grootste met 53,8 procent marktaandeel. Het succes van I-mode, de draadloze internetdienst van het bedrijf, is medeverantwoordelijk voor dit hoge aandeel. Alleen al in de maand juli steeg het aantal I-mode abonnees met 1,49 miljoen.

In september gaat VPRO’s wetenschapsprogramma Noorderlicht vier afleveringen herhalen. Welke afleveringen? Dat bepaal jij. Op de site kun je aangeven welke aflevering je graag nog een keer zou willen zien. Alle stemmen die vóór 15 augustus binnenkomen tellen mee. Je hebt dus nog één week de tijd om je keuze door te geven!

De enige echte weervrouw van Nederland Diana Woei is vandaag jarig, ze werd ontwikkeld in 1965, dus ze bereikt vandaag de leeftijd van 36jaren jong, gefeliciteerd.

De veiling van umts-frequenties in Duitsland zal meer opleveren dan de Duitse regering had verwacht. Nu al is de grens van 20 miljard mark doorbroken. De teller staat op de zevende dag op FL 27,8 miljard.

Na het vertrek van Sybrand Niessen moest de KRO een nieuw poppetje vinden voor de gezellige beestjesquiz ‘Waku Waku’. Het werd Paula Udondek, die ook ‘Get the Picture’ blijft presenteren.

Er hebben zich 5.800 Vlamingen ingeschreven voor De Bus, de nieuwe reality-soap van VT 4, die vanaf 4 september dagelijks op het scherm komt. Eerder was al bekend dat Big Brother, dit najaar op Kanaal 2 te zien, 7.500 belangstellende had aangetrokken.

Het is zomer, dus ontvangt Adriaan van Dis vijf zondagavonden lang zijn Zomergasten. Wie niet is uitgeput na de drie uur durende tv-uitzendingen, kan terecht op zomergasten, waar alle getoonde fragmenten nog eens keurig op een rijtje staan. Mét links naar gerelateerde websites. Verder worden er alle Zomergasten voorgesteld, waaronder Helga Ruebsamen, de schrijfster die aanstaande zondag haar favoriete tv-avond laat zien aan Van Dis.

Het Commissariaat voor de Media heeft de HMG verzocht om per 1 september de uitzendingen van Veronica-Text in de niet-Veronica TV uitzenduren te staken. ’s Nachts en overdag zijn middels het kanaal, dat enkel in Nederland ontvangen kan worden, uitzendingen van de homeshoppingaanbieders ‘Tell Sell’ en ‘Quantum’ te zien.

Popartiest Prince wil dat artiesten zelf bepalen hoe zij hun muziek willen verspreiden, via een platenmaatschappij of door hun muziek direct op internet aan te bieden. Dat stelt hij in een artikel op zijn website. Lees verder in het Algemeen Dagblad

America Online staakt de beschikbaarstelling van een zoekdienst via Winamp om MP3-bestanden op internet te zoeken. Het was opvallend dat America Online de zoeker MP3 aanbood sinds de fusie met Time-Warner, een van de muziekmaatschappijen die MP3-distributie bestrijdt.

Volgens Mediakabel-woordvoerder Jeroen Smele is Mediakabel tezamen met Casema wèl degelijk serieus in gesprek met Endemol en de HMG om meerdere 24 uurs-kanalen van de medio september te starten Big Brother II serie te vertonen.

IBM heeft een horloge gemaakt dat werkt met het besturingssysteem Linux. Het horloge kan gebruikt worden om email-berichten en sms-boodschappen te ontvangen en kan communiceren met PC’s, mobiele telefoons en andere draadloze communicatieapparatuur. IBM wilde aantonen dat Linux geschikt is voor dit soort kleine apparaten. Het product wordt niet in productie genomen. Wel gaat IBM steeds vaker gebruik maken van Linux

Vanaf vrijdag 1 september rond 20.00 uur, brengt NET 5 elke werkdag afleveringen van het populaire grensverleggende ‘Married with Children’ op het scherm. De Amerikaanse comedyserie is in de Verenigde Staten na twaalf jaar gestopt. In de rest van de wereld heeft de serie nog altijd de cultstatus met miljoenen fans. De afleveringen, waaraan de titelsong ‘Love & Marriage’ van Frank Sinatra vooraf gaat, blijven briljant smakeloos, gedurfd en duivels slim.

Heeft u iets te melden, opmerkingen, suggesties of een “nieuwe” leuke vraag voor de Poll, laat het ons weten. Persberichten en tips blijven altijd welkom, (evt anoniem). Laat het weten via een persoonlijke E-mail aan webmaster@radiowereld.nl of via deze site Alles is welkom.

Bay bay, en zwaai zwaai, tot volgende week, en “blijf” luisteren…