Search
Close this search box.

KORT NIEUWS OP DONDERDAG 12 SEPTEMBER 2000

RadioWereld is op zoek naar een Veronica en een 538 watcher, helaas zijn wij niet in staat om dagelijks te luisteren naar elk radiostation. Wie houd ons op de hoogte van alles wat intressant is voor berichtgeving op RadioWereld.

XALT en Gorden
Gordon wordt de exclusieve Ruuddewild.nl Olympische Spelen commentator. Gordon kennen we natuurlijk van zijn hits (alhoewel dat al weer enige tijd gelden is) en zijn tv programma’s (bij Veronica).

XALT (zo 22-00) krijgt vanaf oktober een nieuw jasje. Vanaf dan wordt ook de muzieksamenstelling gedaan door Paul van der Ham. Paul kennen we nog omdat hij samen met Herman Wegter tijdens de zomer een tijdje de boel overnam toen Floor Koomen, de reguliere presentator, op vakantie was. Heeft u ook 3FM nieuws, E-mail de 3FM reporters F.K. en VRR

AVRO’s Arbeidsvitaminen heeft deze week haar thuisbasis in Sydney, vlak voor de start van de Olympische Spelen. Op de site houdt de redactie een dagboek bij en er is meer informatie te vinden over de uitzendlokaties en het programma. Het radioprogramma Thuis op Twee reist tegelijkertijd af naar Sydney.

‘Gedane Zaken’, het sociaal-economisch magazine van Omroep Brabant radio verhuist naar de zondag. Het programma komt voortaan live vanuit het Mediacafé van Omroep Brabant, in de hoofdvestiging op het Science Park Eindhoven in Son. Gedane Zaken , dat dit jaar het 8e seizoen ingaat, was altijd te beluisteren op donderdagmiddag.

DJ worden bij Radio 538? Om te solliciteren naar de functie DJ stuur je een demo met een aantal korte presentatiefragmenten en doorstarts naar: Radio 538 ( t.a.v. de Program Director ) Postbus 2538, 1200 CM Hilversum.
De demobandjes zullen zorgvuldig worden beluisterd, waarna de kandidaat per brief uitsluitsel krijgt. Houd rekening met enige wachttijd, want Radio 538 krijgt veel demo’s toegestuurd. Alleen demo’s voor de functie DJ worden beoordeeld. Men zal dus niet reageren op demo’s van muzieknummers en remixen. Muziekdemo’s kunnen beter naar een platenmaatschappij worden gestuurd.

De fotograaf Nico van der Stam is zondag op 75-jarige leeftijd overleden. Hij maakte onder meer historische beelden van de Rolling Stones in het Kurhaus, een uit de hand gelopen en gestaakt concert. Hij stierf enkele weken voor de opening van een retrospectief van zijn werk in de Melkweg Galerie te Amsterdam.

In het kabinet is gisteren boos gereageerd op een advertentiecampagne van Shell, waarin het bedrijf suggereert dat van op de huidige benzineprijs van 2,69 gulden ‘slechts’ 3 cent winst wordt binnengehaald en dat de overheid 1,72 gulden aan belastingen int.

Vanaf volgende week kan iedereen met een Wap-telefoon de actuele gebeurtenissen volgen tijdens de tweede Big Brother-serie via de WAP site van Genie (wap.genie.nl). Inschrijven voor deze dienst kan vanaf 18 september in de Big Brother Zone op de Genie website(www.genie.nl) . Daar is ook alle informatie te vinden over de Big Brother WAP-dienst.

Ronald Goes, lid van de Raad van Bestuur van SBS Broadcasting BV, zal vanaf Januari 2001 benoemd worden tot Chief Operating Officer en lid van de Raad van Bestuur van Endemol.

Tv-producent Ivo Niehe Producties en tv-internetconceptontwikkelaar 2MB hebben een wederzijds belang in elkaar genomen. De combinatie gaat zich richten op de ontwikkeling van multichannelconcepten, geschikt voor tv-internet alsmede WAP-en SMS-toepassingen. De eerste gezamenlijke activiteit betreft Life & Cooking, een multichannel kook- en lifestyleplatform op RTL4 en internet, dat mede is geïnitieerd door Unilever. Voor de Tros gaat de joint venture een zondagochtendprogramma omtrent uitgaan en bezienswaardigheden maken. De werktitel daarvan luidt ‘Wegwezen’.

Telfort wil eind november beginnen met GPRS Eind november moet het mobiele netwerk van Telfort geschikt zijn voor internetdiensten via GPRS, de voorloper van UMTS. Nog dit jaar moeten de eerste klanten worden aangesloten op het netwerk en in de eerste twee maanden van 2001 zal het concern de GPRS-diensten grootscheeps commercieel lanceren.

Hoe langer hoe meer is Napster niet alleen een handige bron voor bestaande muziek, maar ook voor platen die nog niet officieel zijn uitgebracht. Het laatste slachtoffer is EMI, de platenmaatschappij van de populaire Britse band Radiohead. De langverwachte nieuwe CD van Radiohead – Kid A – komt pas begin oktober uit, maar is nu al te downloaden.

Onderzoeksbureau Intomart heeft voor het maandelijkse Continu Luister Onderzoek (CLO) de werving, weging en de quotering van haar doelgroepen aangepast.

De Belgische regering veilt in december vier UMTS-licenties. Kandidaten moeten aan bepaalde voorwaarden voldoen. Om terugtrekking op laatste moment te voorkomen moet vooraf een borgsom worden betaald. Verwacht wordt dat de veiling 1 miljard dollar zal opbrengen.

Zanger Guus Meeuwis gaat weer optreden. Meeuwis was ruim vijf maanden uitgeschakeld vanwege een cyste op de rechterstemband. Een al geplande zomertoer van twintig concerten moest daardoor worden afgelast.

De Warner Music Group heeft een akkoord bereikt met RealNetworks om vanaf november samen songs uit de catalogus van Warner in digitale versie via het internet te verdelen. Het gaat daarbij zowel om populaire singles als om materiaal dat uitsluitend via het net zal worden aangeboden. Een aantal grote on line winkels waaronder Amazon.com en Walmart.com zullen de distributie op zich nemen.

Heeft u iets te melden, opmerkingen, suggesties of een “nieuwe” leuke vraag voor de Poll, laat het ons weten. Persberichten en tips blijven altijd welkom, (evt anoniem). Laat het weten via een persoonlijke E-mail aan webmaster@radiowereld.nl of via deze site Alles is welkom.

Nog e e n dag.