Zoeken
Sluit dit zoekvak.

ANP en ANRS richten nieuw bedrijf ANP Radio op.

ANP en ANRS (Audio Nieuws Radio Services) hebben donderdag in Rijswijk een intentie overeenkomst getekend over de oprichting van een nieuw gezamenlijk bedrijf: ANP Radio B.V.
ANRS is een onderneming van Strengholt B.V., New Media Brokers B.V. en de B.V. Directie Radiozenders.

De radioredactie van het ANP en de redactie van ANRS zullen op korte termijn worden samengevoegd. Vanuit Rijswijk zullen dan de huidige afnemers van ANP Radio en ANRS worden bediend. In totaal gaat het om meer dan 25 radiostations, waaronder de landelijke commerciële zenders Sky Radio, Radio 538, Radio 10 FM, Noordzee FM, Radio Nationaal en Arrow Classic Rock.

Tot de afnemers behoren ook een groot aantal regionale en lokale radiostations zoals Rebecca Radio, Hot Radio, Keizerstad FM, 8FM, Stadsradio Den Haag, Stadsradio Rotterdam, City FM, ROG Radio en Happy Radio. Daarnaast zal de redactie gesproken weerberichten verzorgen voor de tv-zender ‘ANWB weer en verkeer’, en nieuws- en sportbulletins produceren voor internet en telefonische nieuwsdiensten.

De redactie zal bestaan uit ongeveer 20 redacteuren en nieuwslezers. De bulletins zullen worden geproduceerd volgens de kwaliteitscriteria die de radioredactie van het ANP sinds jaar en dag hanteert. Dit alles gebeurt onder de eindverantwoordelijkheid van de hoofdredacteur van het ANP, Rob de Spa. Het management van ANP Radio is in handen van Bert Kok en Carel Reisch.

De afnemers van ANP Radio zullen hun bulletins voor het grootste deel ontvangen via een uniek computersysteem (Distributed Media Platform) dat door ANRS samen met Byton Software uit Hilversum is ontwikkeld. DMP is inmiddels ook al in gebruik bij de radioredactie van het ANP. Het systeem biedt de mogelijkheid om radiostations volledig geautomatiseerd te voorzien van nieuwsbulletins en stelt ANP Radio ook in staat afnemers op maat te bedienen. Het systeem maakt het ook mogelijk om telefonische nieuwsdiensten, websites en andere informatiedragers als WAP-telefoons van audionieuws te voorzien.

ANP en ANRS zien de oprichting van ANP Radio als een bundeling van hun krachten. Het ANP heeft in de loop van vele jaren een naam opgebouwd in het produceren van nieuwsbulletins voor de radio waarbij kwaliteit en betrouwbaarheid voorop staan. ANRS is met name sterk in technische innovatie en het inspelen op nieuwe wensen uit de markt. Door de combinatie van deze kwaliteiten ontstaat een sterk bedrijf dat klaar is voor nieuwe ontwikkelingen in medialand.