Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Barend & Van Dorp Omroepmannen 2000

Frits Barend en Henk van Dorp zijn door Broadcast Magazine uitgeroepen tot Omroepmannen van het Jaar 2000. De redactie van het omroepvakblad koos het duo uit tien genomineerden.

De verkiezing werd eergisteren bekend gemaakt, tijden de nieuwjaarsreceptie van Broadcast Magazine in Bussum. De redactie prees Barend & Van Dorp onder meer voor ‘het eerste, meest geslaagde voorbeeld van een consequent horizontaal geprogrammeerde late night talkshow’. Ook wordt de mix van informatie en amusement gedurfd genoemd en vrijwel altijd ‘verrassend en onderhoudend’.

Bij de andere kandidaten voor de prijs zaten onder anderen Ton van Mil (Bright Alley), Erik de Zwart (Radio 538) en ex-STER-directeur Cees Vis. Ook de bij de Enschedese vuurwerkramp omgekomen videoreporter Marcel van Nieuwenhoven was genomineerd. Vorig jaar was John de Mol de Omroepman van het Jaar. (Adformatie)