Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Het Wakend Oog

Tegenwoordig ontkom je als burger niet meer aan camera’s. Ze zijn overal, zelfs op de meest onverwachte plaatsen. RTL 4 start op vrijdag 5 januari het nieuwe achtdelige programma Het Wakend Oog waarin alle facetten over camera’s aan bod komen. De presentatie is in handen van de Hagenees Sjaak Bral die met dit programma zijn debuut maakt bij RTL 4.

In Het Wakend Oog is op licht serieuze en soms humoristische wijze te zien wat in Nederland de stand van zaken is omtrent het gebruik van camera’s. Het programma kijkt niet alleen waar camera’s staan, waarvoor ze dienen en hoe ze gebruikt worden, maar er wordt ook op geheel eigen wijze getest of al die camera’s werkelijk doen waarvoor ze bestemd zijn.

In de eerste aflevering wordt Tatjana Simic een hele dag door het wakend oog van de camera bespied. Zo is de kijker getuige van Tatjana’s fitnesstraining in de sportschool, een vergadering en de uitreiking van haar 500.000ste kalender. Ook wordt ze die avond gevolgd op een glamourfeestje. Verder is te zien hoe de werknemers van een Rotterdamse discotheek door hun werkgever streng worden gecontroleerd. Ook wordt het camerasysteem van de NS gecontroleerd. Worden zakkenrollers hiermee gesignaleerd? Sjaak neemt de proef op de som en probeert portemonnees van nietsvermoedende mensen afhandig te maken. Tenslotte wordt bekeken hoe mensen reageren wanneer er geld in een pinautomaat is achtergebleven.

Sjaak Bral
De twee meter en één centimeter lange Sjaak Bral is een geboren en getogen Hagenees en is in de Hofstad en omstreken ‘wereldberoemd’. Hij zag voor het eerst het levenslicht op 11 november 1963. Enige bekendheid en ruime waardering oogstte Sjaak met zijn niets en niemand ontziende columns voor diverse bladen en de regionale omroep Radio West. Na een wereldreis die hij maakte in 1988, opende Sjaak Bral met enkele vrienden in Leiden één van de eerste echte house-discotheken in Nederland, die inmiddels is verkocht. Momenteel toert Sjaak met zijn cabaretvoorstelling Dat Had Je Vroeger Niet door Nederland. Voor Veronica presenteerde hij het programma Zwart Wit en afgelopen seizoen was hij bij RTL 5 te zien met het programma De Oranjestraat. Elke vrijdag van 21:25 tot 21:55 uur. (RTL)