Zoek
Sluit dit zoekvak.

Uit het Media Archief: Adam Curry terug op de Nederlandse radio

Radio.NL keert vandaag in het Media Archief van 2002. Vandaag is het al weer 19 jaar geleden dat Adam Curry terug keerde op de Nederlandse radio. De deejay die in de jaren tachtig beroemd werd bij Veronica was na 8 jaar afwezigheid weer te beluisteren op de Nederlandse radio.

Uit het Media Archief: Adam Curry terug op de Nederlandse radio Samen met Jeroen Kijk in de Vegte presenteerde hij tussen 20.00 en 22.00 uur op Radio 2 het programma Curry & KidV.

In dat nieuwe programma ook veel ruimte voor interactie met luisteraars.

Als presentator van het televisieprogramma CountDown interviewde Curry begin jaren 80 bijna alle grote sterren. Denk daarbij bijvoorbeeld aan Michael Jackson, Tina Turner, The Rolling Stones, David Bowie, Janet Jackson, Bryan Adams, Genesis en Madonna.

Op de radio verwierf Curry samen met Jeroen van Inkel grote populariteit met de vrijdagavondshow Curry en Van Inkel. In ’87 vertrok Adam Curry naar de Verenigde Staten om The Top 20 Countdown bij MTV te presenteren. Daarnaast was hij als deejay bij verschillende grote radiostations in Amerika te horen.

In 1994 stortte Adam zich met succes op de e-business. Het door hem opgestarte On ramp, Inc groeide na overname van Think New Ideas, Inc uit tot een bedrijf met wereldwijd ruim 400 werknemers verspreid over 7 vestigingen. Eenmaal terug in Nederland richtte Adam Curry samen met Unico Glorie het mediabedrijf United Resources of Jamby op. [Radiowereld.NL]