Geschiedenis van de radio herleeft tijdens Mi Amigo dag in RockArt

In Museum RockArt in Hoek van Holland vindt zondagmiddag 1 mei de Mi Amigo dag 1974 – 1975 plaats van 12.00 tot 17.00 uur. De roerige radioperiode van toen herleeft weer met de mensen van toen, de geluiden van toen en de sfeer van toen. En niet te vergeten … alle sterke- en waargebeurde verhalen.

Nadat in augustus 1974 de Nederlandse zeezenders noodgedwongen hun uitzendingen staakten, ging er toch één offshore-station door met Nederlandstalige uitzendingen.

Ondanks alle bepalingen in het verdrag van Straatsburg dat destijds door zowel de Nederlandse- als Belgische regering werd bekrachtigd, durfde de Vlaamse Syvain Tack het aan om met Radio Mi Amigo door te gaan na 31 augustus 1974 met uitzendingen vanaf zee.

Vanaf de MV Mi Amigo kwamen in de avonduren de uitzendingen van Radio Caroline. Dus meer dan genoeg stof om ruim 40 jaar na dato nog eens terug te kijken met de direct betrokkenen van toen. Hoe werd Mi Amigo in de steigers gezet aan de van Hogendorpstraat in Den Haag ? Hoe ontstonden de memorabele Mi Amigo jingles ? Wat gebeurde er allemaal in Culemborg in 1974 ? Hoe overleefde Mi Amigo de eerste maanden na 31 augustus ’74 ? En wat deed de VOO (Veronica) in 1975 nu precies in Playa de Aro?

Deejays Norbert, Bert Bennett, Willem Steentjes, Peter van Dam, Ad Roland, Frans van der Drift, Veronicaan Ad Bouman, jinglemaker Eddy Govert geven bij deze radio-meeting in RockArt onder andere de antwoorden bij de legendarische Veronica studio’s. [Radiowereld.NL]