Search
Close this search box.

Kort nieuws op dinsdag 2 januari 2001

09.00 uur

De redactie van de RadioWereld wenst iedereen een heel gelukkig, vruchtbaar, vrolijk, voorspoedig, gezellig, fijn, lekker, happy, muzikaal, groots, meesterlijk en te gek nieuw jaar!!!!!!

Vanaf nieuwjaar komt Veronica met een spannend achtervolgings-spelprogramma: De Hunt. In dit programma doorkruisen een meisjes en twee jongens het land met videocamera’s. Hun tocht is via de televisie en het internet te volgen. Kijkers en surfers kunnen geld verdienen door het drietal, de vossen of foxes, op video vast te leggen. Als het drietal gedurende de 29 dagen van het spel onopgemerkt blijft, dan wacht hun 90.000 gulden. Iedere video-opname van hen kost ze 3.000 gulden, dat van dit bedrag wordt afgetrokken en wordt uitbetaald aan de maker van de video-opname. Met ‘de Hunt’ wordt weer een nieuwe vorm van reality-entertainment gelanceerd op tv. Afgelopen jaar was DeHunt al via internet te spelen. Het concept is inmiddels al verkocht aan negen andere landen.

Het bedrijf BayTSP heeft een software uitgebracht die voortdurend het Internet afloopt op zoek naar met auteursrechterlijk beschermde muziekstukken. Wanneer het programma op zulke titel stoot, dan wordt de auteurrechthebbende errwittigd, en wordt tegelijk de verantwoordelijke van de website waar het muziekstuk aangetroffen werd, verzocht om het stuk weg te nemen. Het programma maakt voor haar zoektocht gebruik van een zogenaamde DNA-afdruk van een titel, en gaat net zo tewerk bij haar onderzoek van homepages als de peer-to-peer netwerken van Gnutella en Napster.

De overname van het 50 % belang in de zender Fox (oftewel de zendtijd tussen 18:00 en 01:00 uur) door SBS Broadcasting SA is uitgesteld. SBS Broadcasting SA dient te wachten op goedkeuring van de verschillende mededingingsautoriteiten, waaronder die van de Europese Commissie. Dit zal nog minimaal zes weken duren.

Wil je alle weten over bekende en minder bekende Artiesten, groepen en bands. Kijk snel op: www.artiestengids.net

Tv-presentatoren Barend en Van Dorp doen definitief geen aangifte tegen de Hell’s Angels die hen op 19 december bedreigden en mishandelden. Lees hier verder

Het tv-programma Love letters van producent Endemol is binnenkort ook op de Amerikaanse tv te zien. Op 12 februari zendt het Warner Bros Network een proefaflevering van het programma uit. Linda de Mol verhuist niet mee, want de omroep heeft geëist dat Love letters door een man wordt gepresenteerd. Lees hier verder

De rechter-commissaris in Den Bosch heeft het Algemeen Nederlands Persbureau (ANP) vrijdag bevolen beeldmateriaal af te staan van de rellen in Den Bosch. De vordering van de onderzoeksrechter is gedaan in het kader van een gerechtelijk vooronderzoek tegen een specifieke verdachte. Volgens de Bossche persofficier van justitie G. Bos, is in elk geval één bepaalde ANP-foto, gepubliceerd op 19 december, interessant voor dit onderzoek. Het ANP weigert het bevel uit te voeren. Lees hier verder

Het ANP heeft de belangrijkste gebeurtenissen van 2000 voor u op een rijtje gezet. Wat waren de opvallendste nieuwsfeiten? Wie zijn er het afgelopen jaar overleden? Wat waren de belangrijkste politieke gebeurtenissen? U leest het allemaal terug in onze jaaroverzichten opmerkelijke gebeurtenissen, Koninklijk huis, politiek en overledenen.

Het wordt steeds ingewikkelder rond de naamgeving van Veronica, lijkt het wel. Dat valt wel mee, en feitelijk is er ook niet heel veel aan de hand. Veronica schept middels dit artikel zelf enige orde in de chaos, maar waar we nou welke programma’s mogen gaan verwachten blijftonduidelijk

Het radioprogramma Met het Oog op Morgen viert 5 januari zijn 25-jarig bestaan. Om dit feit te vieren, zendt de NOS eind december en begin januari bijzondere afleveringen uit met oud- en gastpresentatoren. De uitzendingen zijn via een webcam te volgen.

Zoek je een leuke baan in de MediaWereld, kijk dan eens in de vacatures van de RadioWereld.

De overname van het 50 % belang in de zender FOX door SBS Broadcasting SA is in afwachting van goedkeuring door de mededingingsautoriteiten uitgesteld. Het uitstel duurt minstens zes weken

Wilt u de onderwerpen van NOVA gratis per SMS ontvangen, surf dan eens naar de deze site

Tien Amerikanen met een hersentumor hebben rechtszaken aangespannen tegen mobiele-telefoonbedrijven om een schadevergoeding te eisen. Hoewel wetenschappelijk nooit enig verband is aangetoond tussen mobiel bellen en het ontstaan van tumoren, is dat toch de grond van de klachten. Het zou gaan om de hoogste claim ooit tegen gsm-bedrijven.

Het overnamepresentje ter waarde van ƒ220 miljoen van het Spaanse telecombedrijf Telefónica aan het personeel van Endemol lijkt nep. De voorwaarden die de Spanjaarden stellen zijn zo hoog, dat het de vraag is of een volledige uitkering beschikbaar komt. Lees hier verder

De NOS heeft acht deelnemers geselecteerd voor het Nationaal Songfestival. Onder de inzendingen is maar één Nederlandstalig liedje: ‘Laat je zien’ van Paul de Graaf, dat de zanger samen met Paul Fieselier heeft geschreven. Lees hier verder

Heeft u iets te melden, opmerkingen, suggesties of een “nieuwe” leuke vraag voor de Poll, laat het ons weten. Persberichten en tips blijven altijd welkom, (evt anoniem). Laat het weten via een persoonlijke E-mail aan webmaster@radiowereld.nl of via deze site Alles is welkom.