Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Kort nieuws op vrijdag 5 januari 2000

11.00 uur

De NOS zendt vandaag rechtstreeks beelden uit van de herdenking van de slachtoffers in Volendam en de stille tocht. De herdenking is op televisie te zien van 19.00 tot 19.40 uur op TV2. Tevens is vanaf half negen de herdenking in het stadion van FC Volendam te volgen.

Wim Rigter is nog steeds rookvrij. Samen met 200 rokers probeert hij de stoppen sinds 1 januari. Wel wordt hij zwetend wakker. Maar gelukkig hebben meer mensen dat. Wim op de arbeidsvitaminensite: “Ik hoorde dat mede-stopper Thom Ruigrok van de Werve van de ANWB ook zeiknat wakker werd.”

Zondagavond zal dj Phat B. te gast zijn voor een ultieme clubdance mix in XALT (22-24). Paul van der Ham presenteert in verband met vakantie van Floor Koomen. Heeft u ook 3FM nieuws, E-mail de 3FM reporters F.K. en VRR

Veronica overweegt mogelijk een part three versie van het programma Big Brother op een andere plek op te nemen dan het inmiddels beroemde huis in Almere. Het is volgens een zegsman ,,zeker de bedoeling” dat er een part three van het programma komt.

Den Haag dreigt het Popmuseum mis te lopen. Rotterdam heeft de initiatiefnemer voor de Nederlandse Rock & Art Hall of Fame een locatie aangeboden. Het vroegere Museum Schepen uit Verre Landen aan de Wijnhaven in Rotterdam kan voor ‘een zeer acceptabel bedrag’ worden gekocht. Lees hier verder

Vandaag, vrijdag 5 januari viert het NOS-radioprogramma Met het Oog op morgen het 25-jarig bestaan met een bijzondere jubileumuitzending vanuit RASA in Utrecht. Het huidige team van presentatoren debatteert een uur ‘live’ over veranderende journalistiek en de plaats van Met het oog op morgen in het nieuwe media-landschap. Binnen zitten dan Joop van Zijl, John Jansen van Galen, Henk van Hoorn, Jan Tromp, Jeroen Pauw, Max van Weezel en Hanneke Groenteman.

Cabaretier Marc-Marie Huijbregts, onder meer lid van Comedytrain, heeft eergisteren al een meerjarig contract getekend met de KRO voor shows, om te beginnen voor zes optredens.

Een Portugese ondernemer heeft donderdag met zijn gezin het gebouw van de Portugese publieke zender RTP1 in Lissabon enkele uren bezet gehouden. Kort voor vijf uur beëindigde hij zijn protest vreedzaam en gaf hij zich over aan de politie. Lees hier verder

Een groot aantal bezitters van een mobiele telefoon is deze week verrast met een sms-bericht met de mededeling: ‘Gelukkig nieuwjaar! Bel jij mij?’ Wie gehoor gaf aan de oproep en het 0906-nummer terugbelde, was ƒ2,50 kwijt.

Mannen die zich zorgen maken om hun sexappeal kunnen proberen lager te gaan praten. Uit onderzoek blijkt dat vrouwen mannen met een lage stem aantrekkelijker vinden. Dj’s zijn ook meestal mannen met lage stemmen. Een meerderheid van het testpanel was het er bovendien over eens dat de types met stemmen � la popzanger Barry White erg sexy zijn.

De indringende wijze waarop journalisten de slachtoffers van de brand in Volendam benaderen, kan hun extra psychische schade toebrengen. Dit zegt P. van der Velden van het Instituut voor Psychotrauma. Veel media tonen te weinig respect voor de hechte Volendamse gemeenschap, meent Van der Velden. Hij is projectleider van het onderzoek naar de geestelijke gezondheid bij slachtoffers van de Enschedese vuurwerkramp. ,,Ik verwacht dat Volendam binnenkort zo reageert van ‘laat ons nou eens met rust’. Zo’n gemeenschap heeft geen behoefte aan pottenkijkers.” Lees hier verder

De Evangelische Omroep (EO) heeft vorig jaar ruim 5.000 leden verloren. De EO sloot het jaar af met 597.500 leden, 5379 minder dan het jaar daarvoor. Voornamelijk twintig-gulden-leden haakten af, 5809 mensen zegden hun lidmaatschap op toen de contributie omhoog ging van 15 naar 20 gulden. Voor de EO is het ledenverlies opmerkelijk omdat de omroep de afgelopen jaren voornamelijk steeg van 572.804 in 1995 naar 602.879 in 1999. In 1995 boekte de EO van alle omroepen de grootste ledenwinst. Lees hier verder

Wat in Nederland nooit zal gebeuren, is afgelopen week wqel gebeurt in Afrika. Een fout van een nieuwslezer van het best beluisterde radiostation in het Centraal-Afrikaanse Gabon heeft ervoor gezorgd dat het hele land, naast op de gebruikelijke nieuwjaarsdag, ook 2 januari vrij was.

Er is een site geopend voor een protest actie tegen Bigbrother naar aanleiding van de finale.

Het Duitse mediabedrijf EM.TV, zijn bestuursvoorzitter Thomas Haffa en diens broer Florian Haffa kunnen miljoenenclaims tegemoet zien. Volgens de Duitstalige uitgave van de Financial Times kunnen rond de honderd gedupeerde beleggers al deze week met een eis tot schadevergoeding komen van 5 miljoen mark.

Zoek je een leuke baan in de MediaWereld, kijk dan eens in de vacatures van de RadioWereld.

Dr.Dre en Eminem hebben de meeste nominaties in de wacht gesleept bij de Grammy Awards. Dat zijn de belangrijkste prijzen van de Amerikaanse muziekindustrie. Ook Beyonce Knowles van het R&B-trio Destiny’s Child maakt veel kans. De Grammy’s worden eind februari in Los Angeles uitgerikt.

De oude zeepiraat Caroline zendt al een aantal maanden 24 uur op 24 uur uit via internet. Tot nu toe veel nonstop en herhalingen. Maar met de komst van een aantal oud- medewerkers van de toenmalige zeezender is het station nu elke avond met live programma’s te beluisteren via internet en satelliet ( Astra 1A en Eutelsat 16 graden oost ( de laatste digitaal via PI6ALK ).

Heeft u iets te melden, opmerkingen, suggesties of een “nieuwe” leuke vraag voor de Poll, laat het ons weten. Persberichten en tips blijven altijd welkom, (evt anoniem). Laat het weten via een persoonlijke E-mail aan webmaster@radiowereld.nl of via deze site Alles is welkom.