Zoek
Sluit dit zoekvak.

3fm nieuws

Sinds gisteren is het team van de arbeidsvitaminen aan het wadlopen. De uitzending kwam gisteren vanuit het café van Hessel op Terschelling. Vandaag is Ameland aan de beurt. De rest van de week wordt uitgezonden vanaf Vlieland, Texel en vanuit Harlingen.

Onze internet conculega de recenstent www.derecensent.nl heeft weer eens een interessant interview met een 3fm’mer gehouden. Dit keer met Gerard Walhof, eindredacteur VPRO Radio 3. Alvast een quootje om je lekker te maken: “Het is niet alleen een ommezwaai geweest bij ons. De zender is ook veranderd. Oorspronkelijk was het de bedoeling dat 3FM een beetje het vroegere Veronica zou gaan worden, hitradio dus, en je kunt wel nagaan dat er dan helemaal geen plek voor de VPRO op de zender zou zijn geweest. Die dreiging was le-vens-groot, die was le-vens-bedreigend!”

Tegen eindexamenstress: drie maal daags BuZz!
Met ingang van aanstaande woensdag 16 mei verzorgt NCRV’s BuZz op 3FM dagelijks drie bulletins met eindexamennieuws. Om 12.45 (Denk aan Henk/Leuk is Anders), om 17.45 (ruuddewild.nl) en om 22.45 (het lek) krijgen de eindexamenkandidaten een overzicht van wat er goed en mis gaat, de antwoorden, de klachten en examenherinneringen van bekende Nederlanders zoals Katja
Schuurman (atheneum), Youp van ’t Hek (mavo) en Loek Hermans (gymnasium).

BuZz.nl verzorgt twee maal daags uitgebreide besprekingen met vakdocenten en leerlingen, foutanalyses en examentrainingen. Dit gebeurt op het internet in de vorm van zogenaamde webcasts (beeld en geluid) om 17.45 en om 22.45 uur. Via de chat kunnen de eindexamenkandidaten hun vragen voorleggen. De journaals en webcasts worden verzorgd tot en met 1 juni. Surf voor de
webcasts naar www.ncrv.nl/buzz!

Het examennieuws wordt gepresenteerd door Marc de Hond en Merel Uffing. Vier jaar geleden was Merel (21 jaar) woordvoerder van de eindexamenklachtenlijn van het Laks. Naar aanleiding daarvan werd ze bij BuZz ingelijfd. Sindsdien is zij elk jaar betrokken geweest bij de eindexamenjournaals.

En dan nog het (vast weer onvolledige) live overzichtje van 3fm voor de komende dagen:
wo 16/5, Plan Kruutntoone, Fonda 500, Neuk! (Club Lek 22-1)
wo 17/5, REM (Isabelle 20-22)
vr 18/5, Faithless (Kort&Klijn 18-20)
za 19/5, Mosolid Gold (Leide Kade Live 20-22)

Heeft u ook 3FM nieuws, E-mail de 3FM reporters F.K. en VRR