Zoek
Sluit dit zoekvak.

Komkommer-nieuws op Dinsdag 7 Augustus 2001

05.00 uur

3Fm nieuws: Wim Rigter en Fer Abrahams van Radio 3FM doen op … de presentatie van de Britse band Kosheen en de Haagse rockband Kane. Dit zijn de publiekstrekkers van de twaalfde editie van Huntenpop op 31 augustus en 1 september in Varsselder, bij Doetinchem. Er zijn optredens van 35 bands, waaronder Das Pop, Ilse de Lange, Beef, Merry Pierce en Dyzack.

De 140.000 doden in Hiroshima zijn voor de 56ste keer herdacht. Meer bij NOS Nieuws. In Het Andere Gezicht is vandaag de documentaire Ed Atoom en het Zwarte Gat te zien. Een wetenschapper komt erachter dat hij mede verantwoordelijk was voor de productie van de atoombommen die Nagasaki en Hiroshima verwoestten.

Joep Schreuder (34) versterkt in het nieuwe televisieseizoen het team van presentatoren bij Studio Sport. Samen met Jack van Gelder presenteert hij vanaf 20 augustus het programma Studio Sport, Eredivisie op maandag. Schreuder is al vanaf 1997 werkzaam voor de NOS als beeldbandredacteur en redacteur van Studio Sport. Joep Schreuder deed eerder ervaring op als presentator en verslaggever bij verschillende regionale en lokale omroepen. In Breda verwierf Joep Schreuder bekendheid door zijn presentatie van NAC TV.

Er komt een extern onderzoek naar de chaos na afloop van het Dance Valley-festival in Spaarnwoude bij Amsterdam in de nacht van zaterdag op zondag. Dit is besloten na overleg tussen de gemeente Velsen, hulpdiensten en de organisatie van het dansfestival. De organisatie heeft laten weten de gedupeerde festivalgangers op een of andere manier te willen compenseren.

De Vereniging van Nederlandse Gemeenten, de VNG, wil een landelijk netwerk waarop telecombedrijven hun dataverkeer, zoals internet, kunnen aanbieden. Nu ontstaat er volgens de VNG een chaos in de grond, omdat de verschillende telecommaatschappijen ieder hun eigen kabelnetwerk aanleggen. Dat gaat vaak gepaard met overlast voor de gemeentes. De VNG wil daarom dat de graafwerkzaamheden beter op elkaar worden afgestemd. Ook moet de huidige Telecomwet worden aangepast, zodat de gemeentes meer middelen krijgen om illegale kabelaanleg tegen te gaan.

Wilt u helemaal op hoogte zijn, surf naar de Zerobase afdeling op de Radiowereld

Als je lid wordt van de CallInfo dienst van Vipe krijg je een melding tijdens het surfen als er telefoon voor je is. Hiervoor is alleen software van Vipe nodig en moet je in het telefoonnummer wat je belt een code opnemen die je telefoontjes naar deze dienst doorschakeld. Later wordt het ook mogelijk om via Internet de telefoontjes te beantwoorden. Vipe CallInfo is gratis 1 maand te proberen en kost daarna 15 euro per jaar.

We zitten weer midden in de komkommertijd, daarom vragen we u, heeft u of uw omroep iets te melden, laat het ons weten. Persberichten en tips blijven altijd welkom. Laat het weten via een persoonlijke E-mail aan webmaster@radiowereld.nl of anoniem via deze site. Alles is welkom.

Dit jaar zal Lowlands weer via internet te volgen zijn. De 3voor12-site van de VPRO zal continue updates geven van het festival. De site zal boordevol interviews, recensies, sfeerverslagen, concerten en exclusieve sessies staan. Dit jaar zal er ook een tv-uitzending gewijd worden aan Lowlands. De bedoeling is dat het een integraal onderdeel van de radio- en internetverslaggeving wordt. Zo worden in de uitzending ook fragmenten uit bijvoorbeeld het forum getoond, wellicht jouw inzending! De tv uitzending is zondagavond, 26 augustus, om 23.45 uur. Op de site beginnen ze al op 24 augustus met de verslaggeving. Daarnaast kunnen bezoekers van het festival en thuisblijvers op de hoogte blijven van het laatste Lowlandsnieuws door middel van een SMS-service, lees hierover meer op de site.

Myster is de zoveelste Napster / Gnutella variant, maar de eerste die wat terug doet voor de aanbieders van de MP3-bestanden. Deze kunnen namelijk een reclamebanner plaatsen die getoond wordt aan iedereen die van hen bestanden download. Myster is er voor Windows en mac

In stilte had BMG een beveiliging tegen het kopiëren van CD’s ingevoerd. Pas nadat “Puur” van Volumia in de winkels lag kwam de consument erachter. Maar een week nadat het bekend werd dat de CD beveiligd was tegen kopiëren, was de beveiliging al gekraakt. Het zogenaamde rippen van CD is voor velen een sport. Nadat een CD geript is kan het bestand omgezet worden in een veel kleiner MP3 bestand dat vooral via internet verspreid wordt, zoals bij Napster en KaZaA. Op de site CDFreaks.com wordt haarfijn uitgelegd hoe je de beveiliging van bijvoorbeeld de Volumia CD werkt en hoe deze te kraken is. BGM is weer op zoek naar een nieuwe manier van beveiligen.

Net als in de film (en op tv). Mensen zijn meelopers, mensen hebben geen eigen smaak, mensen zijn modedieren … termen die we vaak horen. Andere mensen maken daar weer handig gebruik van. Meer info, surf van naar As seen on screen

Prijsdaling geheugen; goedkopere mp3-spelers. De prijzen voor flash-geheugen dalen in rap tempo. Dat is goed nieuws voor de liefhebber van digitale audiospelers die van dit type geheugen gebruik maken.
Lees hier verder

Albert Heijn plaatst binnenkort geen advertenties meer in de dagbladen, maar gaat een huis-aan-huisblaadje maken. Het scheelt de kranten vijftig miljoen per jaar, maar zij hoeven niet bang te zijn dat anderen AH zullen volgen.
Lees hier verder

Zoek je een leuke baan in de MediaWereld, kijk dan eens in de honderden vacatures van de RadioWereld.

Hollywood voorbeeld voor muziekindustrie’ De platenmaatschappijen zouden er in hun poging geld te verdienen aan internet goed aan doen naar Hollywood te kijken.
Lees hier verder

Dance Valley was dit jaar met 85000 bezoekers groter dan ooit. Zaterdagavond eindigde het festival in een chaos. Maar ook overdag waren al veel feestgangers ontstemd over het gebrek aan organisatie. ,,Misschien groeit Dance Valley wat te snel.”
Lees hier verder

Radiostations moeten rechten betalen. Amerikaanse radiostations die hun programma’s ook op het net uitzenden, moeten daarvoor rechten afdragen aan de platenmaatschappijen.
Lees hier verder

Een grote meerderheid van de bezoekers van Radiowereld.nl verwacht dat de uitkomst van het politieke debat omtrent de verdeling van de etherfrequenties voor radiogebruik een veiling zal zijn.
Lees hier verder

Cd-beveiliging Sony laat boxen ontploffen Sony doet proeven met een cd-beveiliging die ervoor zorgt dat gekopieerde cd’s niet kunnen worden afgeluisterd en in het ergste geval de boxen opblaast.
Lees hier verder

Twintig en nog steeds niet volwassen. Velen zouden zich daarbij wat ongemakkelijk voelen. Dat geldt niet voor de Amerikaanse muziekzender Music Television (MTV), die bewust weigert rijp en verantwoordelijk over te komen. Het muziekstation dat een revolutie teweeg bracht in de muziekindustrie, de jeugdmode, de popcultuur en met zijn razendsnelle montages een nieuwe visuele taal creëerde voor tv, film en commercials, koestert zijn imago van jong en rebels. Hoewel MTV in veel opzichten al jaren geleden toetrad tot de ‘mainstream’ is het knap dat ze nog steeds de indruk weet te wekken jong en ‘cool’ te zijn.
Lees hier verder

De voormalige televisieomroep Veronica gaat actuele, breedbandige content aanbieden. Op 7 augustus start de vereniging met het uitzenden via het web. De content zal geleverd worden door oud-Veronicamedewerker Adam Curry. Met webprogramma’s als ‘Sucicidecam’ en ‘Minireport’ tracht Veronica te overleven als internetbedrijf. De site zal bestaan uit twee ‘meetingpoints’: twee delen, met verschillende content.
Lees hier verder

Echostar heeft een eindbod gedaan op de aandelen van DirecTV, de groot exploitant van satelliettelevisie in de VS. Het bod van Echostar is 32 miljard dollar groot, omgerekend ruwweg 80 miljard gulden. In dat bedrag is ook een schuld van DirecTV van 2 miljard dollar of 5 miljard gulden opgenomen.
Lees hier verder

Normaalzanger Bennie Jolink moet in jongerenblad Samsonic zijn uitspraken over zijn voormalig manager A. Froeling rectificeren. Bovendien mag hij Froeling in het openbaar niet meer ‘Frauding’ noemen.
Lees hier verder

Heeft u iets te melden, opmerkingen, suggesties of een “nieuwe” leuke vraag voor de Poll, laat het ons weten. Persberichten en tips blijven altijd welkom, (evt anoniem). Laat het weten via een persoonlijke E-mail aan webmaster@radiowereld.nl of via deze site Alles is welkom.

Gerelateerde berichten