Zoek
Sluit dit zoekvak.

Kort media nieuws: dinsdag 26 februari 2002 [Update 13.00 uur]

[Update 13.00 uur]
Goedemorgen.

De zenders van Radio 538 en NoordzeeFM in Arnhem zijn alweer uit de lucht. De zender van Radio 538 op 101.5FM is helemaal uit de lucht en NoordzeeFM heeft alleen nog een stille draaggolf op 102.0FM. De oorzaak is vermoedelijk het zelfde als een aantal weken geleden. Nederland wordt momenteel getroffen door harde rukwinden, en daar zijn deze zenders nog steeds niet tegen bestand.

Weerman (en ook bekend van Radio 2) Jan Versteegt overweegt juridische stappen te ondernemen tegen radio en TV Drenthe, vanwege het volgens hem oneerlijke behandeling van het beeindigen van z’n contract met hun. Vorig jaar wilde hij het rustiger aan doen, en daardoor wilde Drenthe hem niet meer. Dit vindt Jan Versteegt nu een oneerlijke behandeling.

Vanaf 5 maart 2002 zal Cartoon Network via het kabelnet van Essent Kabelcom worden vervangen door Animal Planet. Omdat Cartoon Network voortaan alleen nog maar via de decoder / betaal-tv te ontvangen wil zijn, was Essent wel genoodzaakt dit te gaan doen. Ook zal vanaf die datum de nieuwe zenderpakketten ingaan.

Wilt U op de hoogte worden gehouden van het laatste satelliet nieuws via email?
Wekelijks de nieuwste updates van satellietradio- en TV-stations, nieuwe TV- en radiostations via de diverse Europese satellieten, frequentiewisselingen en aandacht voor de Nederlandse radio- en TV-stations in het Nederlandse Canal Digital-pakket
Aanmelden voor deze nieuwsbrief kan via deze mailinglist

Studio Sport zendt woensdag tussen 11.15 en 15.15 uur op Nederland 2 de huldiging uit van de olympische medaillewinnaars. In het eerste uur van de uitzending reikt staatssecretaris Margo Vliegenthart van VWS koninklijke onderscheidingen uit aan de olympische medaille- winnaars in de Ridderzaal. Hierna is het eerste deel van een terugblik op de Olympische Winterspelen in Salt Lake City te zien. ‘s Avonds is er op Nederland 2 een samenvatting te zien van de uitzending (19.55-20.20 uur).

Steeds meer kijkers, dus meer zendtijd: na 145 afleveringen wordt RTL Boulevard’ verlengd van een halfuur naar driekwartier. Vanaf 25 maart kun je elke avond tot 19:15 uur genieten van het ongenuanceerde commentaar van presentator Beau van Erven Dorens en zijn deskundigen in RTL Boulevard.

Aanstaande donderdag vindt in de Kamer een Algemeen Overleg over het uitstel van de veiling plaats, die al sinds 18 maart 1997 wordt uitgesteld. Meer informatie hierover volgt donderdag via Radio.nl.

Het Reformatorisch Dagblad is geen landelijke krant. Dit heeft de Bossche rechtbank deze week bepaald in een kort geding tussen de computerbedrijven Landis en Norted. Volgens de rechter heeft de krant een beperkte oplage en een klein verspreidingsgebied.

Het jaarlijkse hardrockfestival Dynamo Open Air gaat dit jaar bij gebrek aan een geschikte locatie definitief niet door. Dynamo heeft de laatste tijd veel moeite om het campingfestival door te laten gaan. Mojo Concerts hoopt toch dat het festival in 2003 wel door kan gaan. Misschien wil de organisatie Dynamo koppelen aan een nieuw eendaags festival, dat dit jaar voor het eerst in Nederland plaatsvindt. Dat evenement heet Ozzfest en is een rondreizend hardrockspektakel dat in Amerika al zeer bekend is.

In december 2002 zal de Gouden Loeki verkiezing voor de achtste keer plaatsvinden. Voorafgaand hieraan vinden via internet maandverkiezingen plaats. Laat nu weten welke commercials de beste zijn van januari en volgens jou een nominatie verdienen. Meedoen is heel eenvoudig. Surf naar Ster.nl. Stel uit de tien genomineerde commercials van deze maand je eigen top drie samen. Op de site kun je op je gemak alle commercials in Real Video bekijken.

Vanaf 15 mei is Hans Snijder (39) de nieuwe hoofdredacteur van Omrop Fryslan. Snijder is momenteel nog eindredacteur bij de NPS (Van Gewest tot Gewest). De huidige directeur/hoofdredacteur van Omrop Fryslan, Pim Gaanderse blijft als algemeen directeur.

Een illegale zendmast van Ben op het Alphense bedrijventerrein moet verdwijnen. Hij is opgericht op het terrein van het lamineerbedrijf HDJ International. Volgens woordvoerder H. van der Heiden van Ben gaat het hier om een tijdelijke gsm-mast.

Gezocht: wegpiraten en angsthazen voor een nieuw programma op RTL 4. Ken je iemand die echt slecht rijdt geef hem of haar dan op. Mail naar opweg@rtl.nl.

Van 4 tot en met 22 maart maken alle luisteraars van Rebecca Radio kans op een volledig verzorgde grote schoonmaak van hun huis onder de noemer Schoon Genoeg. Tijdens de actieweken kan iedereen zich opgeven voor Schoon Genoeg op Rebecca.nl. Degene met de leukste reden voor een grote schoonmaak, wint op 22 maart de hoofdprijs: een schoonmaakbeurt voor het hele huis, van doucheputje tot kelderraam, van aanrechtkastje tot wc-bril.

In week 7 (11 t/m 17 februari 2002) is in totaal voor 4.130.082,- Euro aan radiocommercials uitgezonden op de Nederlandse radiozenders. Dit blijkt uit de gegevens van BBC welke de bruto mediabestedingen van adverteerders in registreert. Spaar Select is met een bruto radiobudget van 186.125,- Euro de grootste radio-adverteerder geweest. Op de tweede plaats staat Randstad Uitzendbureau met 128.134,-. Euro Hero is de nummer drie en heeft voor een bruto bedrag van 123.029,- Euro aan radiocommercials uit laten zenden.

Pas afgestudeerd en je zoekt werk in de media? Uitgekeken op je huidige job en op zoek naar een nieuwe uitdaging? Of wil je eindelijk de kans grijpen om je te bewijzen in de mediawereld? Kijk meteen bij de Vacatures op RadioWereld, Mediabedrijven kunnen tevens hun advertenties gratis aanbiedingen via deze site.

De cd-industrie moet bewijzen dat het inderdaad de rechten heeft op de muziek die het heeft willen beschermen tegen online verspreiding via Napster. Dat heeft de Amerikaanse districtsrechter Marilyn Hall Patel vrijdag bepaald in een rechtszaak tegen internetruildienst. De muziekbranche dient hiertoe officiele documenten te overleggen.
Lees hier verder

De film ‘The Lord of the Rings’ is bij de uitreiking van de Britse ‘Oscars’, de Bafta-awards, zondagavond vijf keer in de prijzen gevallen. De verfilming van het gelijknamige boek van J.R.R. Tolkien, kreeg onder meer de prijzen voor de beste film en de beste regie. De film sleepte ook de publieksprijs in de wacht.
Lees hier verder

Napster krijgt van de rechtbank de gelegenheid om aan te tonen dat grote muziekconcerns samenspannen om de online muziekhandel te monopoliseren, wat wellicht argumenten oplevert die gunstig zijn voor het voortbestaan van Napster.
Lees hier verder

De legendarische Amerikaanse tekenfilmmaker Chuck Jones is vrijdag overleden. Hij tekende onder meer de stripfiguren Bugs Bunny, Daffy Duck en Road Runner. Jones werd 89 jaar.
Lees hier verder

De Duitse mediamagnaat Leo Kirch verzet zich niet langer tegen de overname van zijn imperium door zijn evenknie, de Australier Rupert Murdoch. “Als het nodig is, geef ik hem alles”, verklaarde Kirch in een vraaggesprek met het Duitse weekblad Der Spiegel. Voor het eerst sinds de financiele problemen van het mediaconcern KirchGruppe, dat vele tv-zenders in Duitsland heeft, aan het licht kwamen, gaf Kirch een interview.
Lees hier verder

De Duitse mededingingsautoriteit maakt volgens Reuters morgen bekend dat het de overname van een zes regionale kabelnetten van Deutsche Telekom door Liberty Media verbiedt. Het persbureau baseert dat zich op een anonieme bron ’die nauw bij het anti-kartel onderzoek van de Bundeskartellambt betrokken is.’ Liberty, dat ook een controlerend belang in UPC heeft, wilde 5,5 miljard euro neertellen voor de kabelnetwerken.
Lees hier verder

Dynamo Open Air, het grootste metalfestival van Nederland, heeft voor de komende jaren eindelijk een vaste locatie gevonden. Dat heeft organisator Andre Verhuysen voor de VPRO-radio verklaard.
Lees hier verder

De illegale radiozender De Kleine Piraat uit Westervoort heeft dit weekeinde het mobilofoonverkeer van de politie in zijn gebied onmogelijk gemaakt. De piraat zat op precies dezelfde frequentie en drukte de politieverbinding uit de lucht.
Lees hier verder

Het tot een krant fuseren van de door de Hollandse Dagblad Combinatie uitgegeven regionale dagbladen kan niet aan de orde zijn, zolang de verlieslijdende tak van de HDC niet is gesaneerd. Mocht de sanering slagen, dan nog zal moeten worden aangetoond dat deze schaalvergroting het enige is dat de krantenuitgeverij levensvatbaar houdt.
Lees hier verder

Lokale omroep Hawaii Hit FM uit Wijk en Aalburg bestaat tien jaar. “Om het goed te laten klinken heb je jongens nodig die volkomen radiogek zijn.” Het begon allemaal met een mengpaneel ter grootte van een keyboard op het zoldertje van Goof van de Werken. De dj’s vonden het te gek.
Lees hier verder

De RTL- en SBS-zenders besteden op 6 maart, de dag van de gemeenteraadsverkiezingen, weinig aandacht aan het verloop en de resultaten van de stemmingen. RTL komt wel met een extra nieuwsuitzending voor Barend en Van Dorp, waarin ook aandacht is voor de verkiezingen. SBS meldt de kiezers in Hart van Nederland iets over het verloop van de verkiezingen, maar zendt voor de rest Amstel Cup-voetbal uit.
Lees hier verder

Heeft u iets te melden, opmerkingen, suggesties, laat het ons weten. Persberichten en tips blijven altijd welkom, (eventueel anoniem via een invulformulier). Laat het weten via een persoonlijke E-mail aan webmaster@radiowereld.nl of anoniem via deze site Alles is welkom.