Classic FM verslaat populaire DJ’s

De muziekprogramma’s van de licht klassieke muziekzender Classic FM worden over het algemeen net zo goed of zelfs beter beluisterd dan een aantal populaire muziekprogramma’s met bekende DJ’s, zo vertellen de luistercijfers van onderzoeksbureau Intomart.

Het Classic FM programma Morning Collection (dat dagelijks tussen 10.00 en 12.00 uur wordt uitgezonden) is in de periode maart-april 2002 beter beluisterd dan bijvoorbeeld bekende programma’s als Staverman’s Drive Time (Yorin FM), Isabelle! (Radio 3 FM) of Niels Hoogland (Radio 538).

Het klassieke muziekprogramma trekt bovendien net zoveel luisteraars als het populaire ochtendprogramma Jensen in de Ochtend, de pijler in de programmering van Yorin FM. Sky Radio heeft geen bekende DJ’s nodig om succesvol te zijn. De non-stop muziekzender is al jaren de best beluisterde radiozender in Nederland.

Carlo de Boer, Commercieel Directeur van Classic FM is erg verheugd over de cijfers.: “Radio 3 FM, Radio 538 en Yorin FM zijn brede radiostations, terwijl Classic FM juist een special interest zender is. Je zou niet zo snel verwachten dat de programma’s van een special interest zender, die van populaire DJ’s overtreffen, maar wij zijn uiteraard zeer tevreden met deze uitkomst. De interesse in licht klassieke muziek wordt steeds groter en dat zien we ook duidelijk aan de steeds weer stijgende luistercijfers van Classic FM. Het radiostation met licht klassieke muziek kan zich steeds meer meten met de ‘grote jongens’.” [M]