Zoek
Sluit dit zoekvak.

Kort media nieuws: woensdag 15 mei 2002

10.00 uur
Goedemorgen

Vanavond brengt RTL 4 de RTL Verkiezingsavond vanuit het Kurhaus Kotel in Scheveningen. In het avondvullende programma wordt de kijker nauwkeurig geïnformeerd over de stand van zaken rond de verkiexingen en wordt er een grote verscheidenheid aan gasten ontvangen. De presentatie van het programma, dat van 20.30 uur tot ongeveer 0.30 uur doorloopt, is in handen van Rick Nieman, Suzanne Bosman en Frits Wester.

Business Nieuws Radio besteedt vandaag de hele dag én avond doorlopend aandacht aan de verkiezingen voor de Tweede Kamer. Niet alleen tijdens de reguliere uitzending van 06.00 – 20.00, maar ook daarna in een avondvullend programma tot 01.00.

Pas afgestudeerd en je zoekt werk in de media? Uitgekeken op je huidige job en op zoek naar een nieuwe uitdaging? Of wil je eindelijk de kans grijpen om je te bewijzen in de mediawereld? Kijk meteen bij de Vacatures op RadioWereld, Mediabedrijven kunnen tevens hun advertenties gratis aanbiedingen via deze site.

Zaterdag 18 mei tussen 21.00 en 22.30 uur, brengt SBS 6 de spannende live finale van de afvalrace ‘Big Diet’. De acht kandidaten zijn de laatste twee weken uit hun privé-omgeving gehaald en intern gegaan, in een hotel in Nederland, om onder streng toezicht aan de laatste pondjes te werken. Net als vorig jaar kan de kijker gedurende de gehele uitzending meestemmen door te bellen.

Voetballer Youri Mulder is de nieuwe analist van Studio Sport. Mulder zal tijdens het WK 2002 samen met presentator Tom Egbers de wedstrijden analyseren. Het duo wordt afgewisseld door Humberto Tan en Wim Rijsbergen die hetzelfde zullen doen.

MTV-vj Tooske Breugem heeft sinds deze week haar eigen column in Veronica Magazine. Elke week vertelt ze daarin over haar belevenissen in New York. Breugem verhuisde onlangs naar de Verenigde Staten om met haar verloofde samen te wonen. Haar programma’s voor MTV worden ook in New York opgenomen.

Yorin zal voorlopig maar vijf afleveringen uitzenden van het achtste seizoen van de comedyserie ‘Friends’. De overige afleveringen zullen pas in het najaar te zien zijn. Vanaf juni zal Yorin herhalingen uitzenden van Friends. De zender begint dan bij het vijfde seizoen van de comedy.

St. Germain, Angie Stone, Michael Franti & Spearhead en Chaka Khan zijn enkele artiesten die zullen optreden op het komende North Sea Jazz Festival. Dat heeft de organisatie deze week bekend gemaakt. Het festival vindt plaats in Den Haag van 12 tot en met 14 juli. De complete line-up van de 27ste editie van het festival is te vinden op Northseajazz.nl

De film ‘Soldaat van Oranje 2’ zal niet gemaakt worden. De belangrijkste reden hiervoor is onenigheid over de financiering van de film. Het Commanditaire Vennootschap (CV), dat de financiering van de film zou regelen, heeft de samenwerking met producent Rob Houwer opgezegd. Het vennootschap vreest dat de film niet volgens de gemaakte afspraken zal worden gemaakt. Houwer zelf heeft onenigheid met financieringsbedrijf Arteco over de hoogte van het budget. Nu de film definitief niet gemaakt wordt, wil Houwer wel zorgen dat investeerders hun geld terugkrijgen.

Heeft u iets te melden, opmerkingen, suggesties, laat het ons weten. Persberichten en tips blijven altijd welkom, (eventueel anoniem via een invulformulier). Laat het weten via een persoonlijke E-mail aan webmaster@radiowereld.nl of anoniem via deze site Alles is welkom.