Kort media nieuws: woensdag 7 augst 2002

[18.00 uur]
Goedeavond.

Aan de vooravond van de pro forma zitting in de zaak Volkert v.d. G. in Netwerk een analyse over de rechtszaak. Wordt het een ingewikkelde rechtszaak, of zal de zaak juridisch snel rond zijn. De pro formazitting in de zaak Volkert van der G. zal mogelijk rechtstreeks op televisie te volgen. De rechtbank in Amsterdam geeft de televisiezenders toestemming om delen van het proces direct uit te zenden.

Afgelopen maandag liet Radio 538 haar luisteraars weten dat Curry & Van Inkel terug zouden komen op de Nederlandse radio. Natuurlijk was dit niet waar en Radio.nl bracht de media en haar lezers meteen op de hoogte van deze misplaatste grap. Veel luisteraars hopen nog steeds dat dit duo nog eens samen op de radio te horen zal zijn. In een persbericht had men het over ‘Heinz Curry’ en niet over Adam Curry, zo liet de popzender vandaag weten.

Wilt U op de hoogte worden gehouden van het laatste satelliet nieuws via email?
Wekelijks de nieuwste updates van satellietradio- en TV-stations, nieuwe TV- en radiostations via de diverse Europese satellieten, frequentiewisselingen en aandacht voor de Nederlandse radio- en TV-stations in het Nederlandse Canal Digital-pakket. Aanmelden voor deze nieuwsbrief kan via deze mailinglist

Beau van Erven Dorens is vanaf 4 september wekelijks te zien met een eigen talkshow bij Yorin. In ‘Beau Rivage’ bespreekt de presentator het nieuws van de afgelopen week met enkele gasten. Ook is Van Erven Dorens vanaf september te horen op Yorin FM en blijft hij elke werkdag te zien als presentator van ‘RTL Boulevard’ bij RTL 4.

De lezers van het Amerikaanse tijdschrift ‘TV Guide’ hebben Bugs Bunny uitgeroepen tot leukste tekenfilmfiguur aller tijden. Het getekende konijn bleef onder meer Homer Simpson en Fred Flintstone voor. Bugs Bunny is al sinds de jaren twintig te zien. In eerste instantie in de bioscoop en later ook op televisie.

Pas afgestudeerd en je zoekt werk in de media? Uitgekeken op je huidige job en op zoek naar een nieuwe uitdaging? Of wil je eindelijk de kans grijpen om je te bewijzen in de mediawereld? Kijk meteen bij de Vacatures op RadioWereld, Mediabedrijven kunnen tevens hun advertenties gratis aanbiedingen via deze site.

In tegenstelling tot eerdere berichten keert ‘RUR’ voorlopig niet terug op het scherm. Presentator Jan Lenferink heeft een ander programma aangeboden gekregen bij SBS 6 en heeft het daardoor voorlopig te druk voor de talkshow. Lenferink is vanaf september dagelijks te zien met een programma van een half uur waarin hij zijn visie geeft op actuele gebeurtenissen. ‘RUR’ zal hierdoor pas later in het seizoen weer te zien zijn.

Wil je 4 weken een gratis proefabonnement op het omroepblad “Vara TV Magazine” vrijblijvend en zonder verplichting ontvangen? Belangstelling? Tevens kun je zelf de ingangsdatum bepalen van de bezorging van de gratis nummers.

In week 30 (22 t/m 28 juli 2002) is in totaal voor € 3.240.148,- aan radiocommercials uitgezonden op de Nederlandse radiozenders. Dit blijkt uit de gegevens van BBC De Media en Reclame Bank, welke de bruto mediabestedingen van adverteerders in Nederland registreert. Albert Heijn is met een bruto radiobudget van € 143.805,- de grootste radio-adverteerder geweest. Op de tweede plaats staat KPN Telecom met € 125.101,-. De Rijks Voorlichtings Dienst is de nummer drie en heeft voor een bruto bedrag van € 119.060,- aan radiocommercials uit laten zenden.

Vanaf 5 september brengt de AVRO de nieuwe kennisquiz ‘Heartbeat’ op het scherm. In dit programma moeten kandidaten vragen beantwoorden, terwijl een hartmonitor hun hartslag registreert. Het aantal hartslagen bepaalt hoeveel tijd de kandidaat heeft om de vragen te beantwoorden. Kandidaten die veel last hebben van stress, hebben op die manier minder bedenktijd.

Op zaterdag 10 augustus zendt RTL 5 de kraker tussen Borussia Mönchengladbach en Bayern München rechtstreeks uit. Het is de tweede achtereenvolgende keer dat de beide topclubs elkaar in het openingsweekeinde van de Duitse Bundesliga treffen. Het commentaar bij de wedstrijd wordt verzorgd door Albert Mantingh tussen 15.30 en 17.25 uur.

Yorin heeft een boete gekregen van het Commissariaat voor de Media wegens het maken van sluikreclame. In het reisprogramma ‘Yorin Travel’ werd een sponsornaam op de tas van presentatrice Renate van der Zalm gemonteerd. Met deze vorm van reclame heeft Yorin de mediawet overtreden en daarom een boete gekregen van 13.500 euro.

Heeft u iets te melden, opmerkingen, suggesties, laat het ons weten. Persberichten en tips blijven altijd welkom, (eventueel anoniem via een invulformulier). Laat het weten via een persoonlijke E-mail aan webmaster@radiowereld.nl of anoniem via deze site Alles is welkom.