Zoek
Sluit dit zoekvak.

Kort media nieuws: woensdag 12 februari 2003

[17.00 uur]
Goedemiddag.

Op 19 april 2003 worden voor de achtste keer de TMF Awards in Ahoy’ uitgereikt. De voorverkoop start zaterdag 15 februari 2003 via de bekende voorverkoop adressen. Dit jaar kan je vanaf 15 februari artiesten nomineren op de TMF Awards-site voor de TMF Award 2003.

Bij Endemol Holding in Hilversum is Herman van der Zwan (55) benoemd tot Directeur Human Resource Management. Hij volgt in die functie Luc de Baets op die per 1 maart vertrekt. Herman van der Zwan vervulde jarenlang managementfuncties in de muziekindustrie, onder meer bij toenmalig Philips-dochter Polygram.

Heeft u ook iets te melden, laat het ons weten, en mail de redactie van Radio.nl !

Presentatrice Wendy van Dijk en zanger Xander de Buisonjé hebben een zoon gekregen. Sem Mike van Dijk werd maandag op 21.08 uur geboren en weegt zeven pond. Wendy van Dijk heeft nu voorlopig zwangerschapsverlof, maar in maart start op SBS6 een nieuwe reeks van Hart in Actie. Die afleveringen zijn al eerder opgenomen.

Ondanks de bezuinigingsplannen van het kabinet houd de publieke omroep vast aan het idee voor het opzetten van nieuwe digitale tv-kanalen. Binnenkort wil de Raad van Bestuur drie themakanalen starten die soberder van opzet is en minder geld kost: een nieuwszender, een cultuurkanaal en een parlementair kanaal.

Alles over de etherfrequenties. U leest het elke dag op Radio.nl in het Zerobase Dossier.

Nickelodeon is de nieuwe naam die Kindernet krijgt per 1 maart. De kinderzender gaat tevens haar programmering verder aanscherpen. Tussen 8.30 en 12.00 uur blijft het Kindernet heten. ’s Avonds blijft men het kanaal delen met Veronica.

Afgelopen zondag heeft de Engelse omroep BBC een nieuw digitaal tv-kanaal gelanceerd. De naam is BBC 3 en vervangt het kanaal BBC Choice. Het nieuwe BBC3 gaat zich veel op Britse series richten. BBC 3 is niet in Nederland te ontvangen.

Vandaag zend de NOS het debat in de Tweede Kamer over Irak rechtstreeks uit via Ned2 om 13.00 uur. De Kamer wil het demissionaire kabinet onder meer aan de tand voelen over het Duits-Franse vredesinitiatief.

Vanaf deze week kan men via de sms-dienst van Radio en TV Rijnmond én Rijnmond.nl meedoen aan een prijsvraag over de Drie Musketiers. Via het nummer 2222 maakt met kans op een door Tooske en Bas gesigneerde single of een officiële Drie Musketiers-poster. Dit is de eerste sms-actie die de regionale zender start. In de toekomst zal ieder Rijnmond-programma via de sms-dienst ondersteund worden.

Endemols John de Mol heeft sinds deze week een belang genomen van 5,1% in het telecomconcern Versatel.

Heeft u iets te melden, opmerkingen, suggesties, laat het ons weten. Persberichten en tips blijven altijd welkom, (eventueel anoniem via een invulformulier). Laat het weten via een persoonlijke E-mail of anoniem aan Radio.nl Alles is welkom.