Doorgifte Veronica loopt gevaar

De doorgifte van de tv-zender Veronica loopt, in elk geval in de regio groot-Amsterdam, ernstig gevaar. Dat melden ingewijden in de tv-branche, vooruitlopend op het advies van de Amsterdamse Programmaraad (APR) aan kabelaar UPC, komende donderdag.

Enkele weken geleden werd al een conceptadvies uitgebracht, en dat zou negatief geweest zijn. Het advies, dat doorgaans door het kabelbedrijf wordt overgenomen, betreft opname in het zenderpakket vanaf september. Een delegatie van Veronica zou op basis van het conceptadvies nog lobby-activiteiten hebben ondernomen. Noch bij de APR, noch bij UPC noch bij Veronica zelf wil men op de berichten reageren.

Een definitief negatief advies betekent dat Veronica vanaf september in zo’n 400.000 huishoudens niet meer te zien is. Maar het zou ook gevolgen kunnen hebben voor de (MTV-)zenders waarmee Veronica nu een kanaal deelt: Kindernet en Nickelodeon. Dan Ligtvoet van MTV zegt ‘al langer om zich heen te kijken’ voor wat betreft een mogelijke samenwerking met een derde partij. Ondertussen lijkt SBS nog altijd de meest waarschijnlijke overname-kandidaat voor het kwakkelende Veronica. [Adformatie]

Gerelateerde berichten