Kort media nieuws uit de krant: vrijdag 18 april 2003

Paniekvoetbal bij Veronica. Eerst waren alleen de medewerkers van de uitgeverij boos over het (wan)beleid, nu klinkt er ook gemor op de redactievloer. De programma’s scoren niet, en dus gaat alles weer op de schop.

Na amper een maand – vol met intriges, ruziemaken, treiteren en bekvechten – is de slecht bekeken zender tot de conclusie gekomen dat de omroepsters (de netmasters) moeten verdwijnen.
>> Lees Verder >>

Als de raad het collegevoorstel overneemt, gaat het kabeltarief in Capelle fors omhoog. Het tarief is nu nog met 6,94 euro per maand een van de laagste in Nederland. Per 1 juni aanstaande zou het met 2,33 euro omhoog moeten en per 1 januari 2004 nog eens met één euro, bovenop de inflatiecorrectie. Daartegenover staat dat Casema het kabelnet uitbreidt en geschikt maakt voor nieuwe diensten als internet en digitale televisie. Ook koopt de kabelexploitant het lopende contract voor 1,3 miljoen euro af.
>> Lees Verder >>

Vanmiddag, donderdag 17 april, gaat het tweede seizoen van start van Salon Fantasio, het discussieprogramma van het Nationaal Pop Instituut. In de eerste aflevering discussieert een aantal direct betrokkenen onder leiding van Jan Douwe Kroeske en Arjen Davidse (NPI) over de ontwikkelingen bij Radio 3FM. Met de komst van de nieuwe zendercoördinator Florent Luyckx is de publieke popzender momenteel weer een hot issue. Luyckx stuurt aan op een koerswijziging: hij kiest ervoor commerciëler te programmeren en zo direct de concurrentie aan te gaan met Radio 538, Yorin FM en Noordzee FM. Volgens Luyckx is dit de enige manier voor 3FM om de luisteraars binnen te houden.
>> Lees Verder >>

Het KRO-programma ‘Nederland komt thuis’ (elke werkdag van 18.35 – 19.00 uur, Nederland 1) komt niet terug in het nieuwe tv-seizoen, dat in september begint. Ook schrapt de omroep enkele radioprogramma’s als gevolg van bezuinigingen. Dat bracht de KRO donderdag naar buiten.
>> Lees Verder >>

Het Belgische voedselagentschap probeert te achterhalen hoe de vogelpest van Nederland naar België is overgeslagen. Een pluimveebedrijf in Meeuwen-Gruitrode, op 15 kilometer van de grens bij Eindhoven, is zeer waarschijnlijk als eerste besmet. De Vlaamse publieke omroep VRT ontkent echter dat een van zijn televisieploegen mogelijk de schuldige is.
>> Lees Verder >>

Media moeten zich actief en publiek verantwoorden tegenover de burger. Het is de belangrijkste aanbeveling van de Raad voor Maatschappelijke Ontwikkeling (RMO) in het rapport ‘Medialogica’.
>> Lees Verder >>

 • Prentice ‘Sean’ Delaney, die de Amerikaanse rockgroep Kiss aan haar eerste platencontract hielp en de podiumact van de groep bedacht, is zondag op 58-jarige leeftijd overleden aan een beroerte.
  >> Lees Verder >>

  Het vermeende Eurovisie Songfestival lesbische stel T.A.T.U. heeft velen wederom geshockeerd. De twee gaan naakt op de voorkant van hun nieuwe album staan. Daar is nog wel over heen te komen, maar de grootste shock komt nog…
  >> Lees Verder >>

  Een groot deel van Radio Kootwijk wordt teruggegeven aan de natuur. Volgens wethouder M. van der Tas worden alle gebouwen die niet als (potentieel) rijksmonument te boek staan gesloopt.
  >> Lees Verder >>

  Fervente BBC-kijkers zullen John Sergeant kennen van Have I got news for you. Hij begon zijn loopbaan ooit in een comedyserie. Later werd hij algemeen verslaggever, oorlogscorrespondent en parlementair journalist. Sinds kort schrijft hij zijn memoires.
  >> Lees Verder >>

  Op 10 april 2003 heeft de CNV Dienstenbond overleg gevoerd met de Evangelische Omroep (EO). Aanleiding van dit overleg waren signalen uit de achterban dat de EO op een verkeerde wijze omgaat met artikel 39 lid 3 van de CAO voor het Omroep personeel. In genoemd CAO artikel is bepaald dat een werknemer in beginsel na zijn 60e mag doorwerken. De werknemer moet dan uiterlijk zes maanden voor het bereiken van de 60-jarige leeftijd een verzoek hiervoor hebben ingediend.
  >> Lees Verder >>

  Nieuwe bewoners van een flat aan de Livingstonelaan in Utrecht mogen van woningbouwcorporatie Portaal geen schotelantennes meer ophangen. Zij dienen deel te nemen aan een gemeenschappelijk ontvangst-systeem.
  Dit systeem is gekoppeld aan vijf grote schotels op het dak van de flat; deze garanderen de ontvangst van 600 radio- en tv-zenders.
  >> Lees Verder >>