Kort media nieuws: woensdag 2 april 2003

[12.00 uur]
Goedemiddag.
Marcel Gelauff (45) wordt binnenkort benoemd tot adjunct-hoofdredacteur van het NOS Journaal. Met zijn benoeming is de hoofdredactie van het NOS Journaal compleet. De hoofdredactie bestaat uit Hans Laroes (hoofdredacteur), Bernadette Slotboom (plaatsvervangend hoofdredacteur), René Went (adjunct hoofdredacteur) en Marcel Gelauff (adjunct hoofdredacteur).

Gelauff werkt op dit moment nog als chef parlementaire redactie bij RTL Nieuws. In die functie is hij verantwoordelijk voor de verslaggeving van alle onderwerpen die zich in de politiek afspelen.

Een Zoetermeerder die een rechtszaak had aangespannen tegen EndeMol moet van de rechter met de producent over een schikking onderhandelen. De man deed mee aan “Weekend Miljonairs”, maar EndeMol zou daarbij een fout hebben gemaakt. De producent ontkent. De man claimt nu veel geld te zijn misgelopen.

Zoek je een leuke baan in de MediaWereld, kijk dan eens in de honderden vacatures van de Radio.nl.

Vanaf zondag 6 april is Eric Corton de nieuwe presentator van het BNN radioprogramma That’s Live. That’s Live is elke zondagmiddag te beluisteren op 3FM. Sander de Heer heeft ruim anderhalf jaar de presentatie gedaan van That’s Live. Hij geeft nu het roer over aan Eric Corton, zodat hij zich kan richten op zijn werk bij ruuddewild.nl ook op 3FM.

De film Liever verliefd van regisseur Pim van Hoeve heeft in drie weken tijd meer dan 100.000 bezoekers getrokken. Liever verliefd krijgt hiermee de status van Gouden Film van de Nederlandse
Federatie voor de Cinematografie (NFC), het Nederlands Filmfonds en het Nederlands Filmfestival.

Heeft u ook iets te melden, laat het ons weten, en mail de redactie van Radio.nl !

Menno Buch heeft de ruzie met Michaël Kroonbergs, hoodredacteur van Veronica Magazine, bijgelegd zo liet Veronica weten. Buch had enkele dagen geleden een e-mail met dreigende taal naar de hoofdredacteur gestuurd.

NCRV-programmamaker Ger van Dongen is afgelopen week op 59-jarige leeftijd overleden. Van Dongen begon in 1977 bij het radioprogramma “Het Gesproken Woord”. Van Dongen was ruim 26 jaar werkzaam bij de NCRV, zowel bij radio als televisie. Ger van Dongen werkte onder meer voor “Weg Van De Snelweg”, “Welles Nietes”, “Dokument” en “Verborgen Moeders”. Komend najaar zou hij afscheid nemen van de NCRV.

De Amerikaanse journalist Peter Arnett is ontslagen door NBC. Reden is het interview dat hij afgelopen week heeft gegeven voor de Iraakse TV. Daarin zei Arnett dat “de oorlogsplannen mislukt zijn, mede door de vastberadenheid van Irak”. Arnett heeft inmiddels excuses aangeboden aan het Amerikaanse volk.

Heeft uw radiostation / mediabedrijf een vacature open staan, laat het weten aan Radio.nl. Nieuwe vacatures vind u op vacature.radio.nl

Studio Sport-commentator Theo Reitsma gaat het komende honkbalseizoen aan de slag bij Canal+. Voor de abonneezender gaat hij wedstrijden uit de Amerikaanse Major League Baseball (MLB) verslaan. De MLB-wedstrijden zijn rechtstreeks en integraal te zien bij Canal+.

Het legendarische komiekengezelschap Farce Majeure maakt deze zomer een eenmalige rentree. Ted de Braak, Jan Fillekers, Henk van der Horst en Fred Benevante geven in juni twee optredens tijdens de Night of Comedy in de Koninklijke Schouwburg in Den Haag. Het is voor het eerst sinds 1986 dat het NCRV-televisieteam weer optreedt. Hun reunie is niet helemaal compleet want het vijfde Farce-lid Alexander Pola overleed in 1992 op 78-jarige leeftijd.

DeNieuwe Omroep (die geen omroep meer is) en Move Your World hebben de website www.moveyourass.tv gelanceerd. De website is een interactief informatie- en communicatieplatform voor jongeren over internationale samenwerking en duurzame ontwikkeling. MoveYourAss.tv volgt de belevenissen van verslaggevers in vijf landen in Latijns-Amerika op zoek naar de ideale manier om de wereld te verbeteren.

Heeft u iets te melden, opmerkingen, suggesties, laat het ons weten. Persberichten en tips blijven altijd welkom, (eventueel anoniem via een invulformulier). Laat het weten via een persoonlijke E-mail of anoniem aan Radio.nl Alles is welkom.