Zoeken
Sluit dit zoekvak.

538 Report

Radio.nl heeft het laatste nieuws over 538 weer voor je op een rijtje gezet.

>> Beyonce week
Deze week staat Radio 538 in het kader van Beyonce Knowles. Deze Desteny’s Child zangeres is inmiddels ook solo actief en ze heeft een nieuwe single uit: Crazy in love. Radio 538 organiseert een speciale Secret Showcase met Beyonce en kaartjes zijn alleen op Radio 538 te winnen. Daarnaast maak je kans op speciale Beyonce prijzen. Ook 538 Magazine staat in het teken van Beyonce.

>> Win een auto bij van Inkel
Jeroen van Inkel geeft deze week een splinternieuwe Nissan Micra weg. Om die te kunnen besturen moet je natuurlijk wel eerst de taal van deze auto beheersen. Verzin dus je eigen Micra-taal door twee Engelse woorden te mixen tot één en mail deze door naar van Inkel. Je maak kans op twee VIP-kaarten voor Bechi, dat is een mix van ‘beach’ en ‘chique’ en is de beachparty op Bloemendaal. Donderdag geeft Jeroen de auto weg aan de verzinner van het origineelste woord van de week.

>> Evers Golft Door
Naast Beyonce staat Evers Staat Op deze week ook in het teken van golf. Hoor jij de golven, bel dan met Edwin en win een golfcursus voor twee personen. Vrijdag gaat de hoofdprijs eruit: een golfcursus voor jou en 10 andere personen.

Vrijdag komt Spanner Live38 spelen.

>> Op volle kracht
Afgelopen vrijdag werd de Top 40 tijdelijk onderbroken voor een speciale gebeurtenis in het zuiden van het land, Hulsberg om precies te zijn. Om 16.40 uur stelde kamerlid Camiel Eurlings, onder toeziend oog van Lex Harding, de middengolfzender van 538 officieel in bedrijf. Na een paar testweekjes is 538 daar nu officieel te ontvangen via de AM 891.

Het officieel in gebruik stellen van deze middengolffrequentie was een logisch gevolg. Ten eerste keert 538 terug naar haar “roots”, aangezien 538 een verwijzing is naar een oude middengolffrequentie. Daarnaast heeft 538 jaren geleden belooft om ook naar Limburg te komen zodra er frequenties zouden zijn. En belofte maakt schuld. Helaas waren er geen FM-frequenties, dus is men uitgeweken naar de middengolf.

Overigens wordt er door Broadcast Partners nog steeds hard gewerkt aan de FM-zenders van 538. Hierdoor is het mogelijk dat het ontvangst van sommige zenders tijdelijk minder goed is, of dat de zender tijdelijk uit de lucht is.

>> Programm Update & kort 538 Nieuws
De lijst met afwezigen van de afgelopen week: Barry Paf was het eerste slachtoffer van het personeelsweekendje, hij was afgelopen dinsdag en woensdag ziek. De vervanging was in handen van Jens Timmermans en Lindo Duvall.
Niels Hoogland stond als hip hop expert natuurlijk vooraan bij het concert van Eminem en dus deed Frank dane zijn show afgelopen woensdag.
Zaterdagochtend zat helemaal raar in elkaar. Zo was Martijn Kolkman te horen op de uren van Lindo Duvall. Om 7.50 uur vertelde Martijn dat Edwin Evers ziek was en dat Jens Timmermans het beste van Evers zou overnemen. Echter, om 10 uur was Edwin Evers toch opeens zelf te horen!?

Afgelopen zaterdag was Gerard Joling te gast bij WeekendRick en gezien de reacties van de luisteraars en Rick zelf kan dit nog wel eens een vervolg gaan krijgen. Zondag was Rick te laat omdat ie vast zat in het Hilversumse verkeer. Hij presenteerde het begin van z’n programma daarom vanuit de auto. Overigens waren Teun en Marloes wel gewoon beide dagen te gast bij Rick.

Afgelopen zaterdag ging de zomer officieel van start en dus heeft radio 538 haar nieuwe 102 FM zomerpakket in gebruik genomen. Wederom is het weer “Zomer op je Radio” met de heetste hits en verkoelende classics.

Vanaf vandaag lees je in het 538 Magazine deel 1 van de strip Evers & van Inkel.

>> Superprijs
Jeroen Nieuwenhuize geeft donderdag een Home Cinema Set weg. Daarnaast krijg je twee top-DVD’s met Jet Li en DMX.

>> De Schijven
Alarmschijf: Beyonce – Crazy in love (nummer 37 in de Top 40)
Dance Smash: Kane vs. DJ Tiësto – Rain down on me
Meer info over de schijven vind je op Radio538.nl

>> De Top 40
Zoals gewoonlijk weer een overzicht van de bovenste regionen van de enige echte:
1 (1) Underdog Project & The Sunclub – Summer jam 2003 (ex-Alarmschijf/Dance Smash)
2 (3) Veldhuis en Kemper – Ik wou dat ik jou was (ex-Alarmschijf)
3 (2) Sean Paul – Get Busy

De Klapperrr van de week: Wayne Woner met “No letting go” op nummer 32.
De complete lijst is te vinden op Top40.nl.

Heeft u ook 538 nieuws, E-mail de 538 reporters Cees van Koppen en Robin Schrama.