Kort media nieuws uit de krant: zaterdag 21 juni 2003

Een verlegen jongetje met een minderwaardigheidscomplex, zo typeert Willibrord Frequin (61) zichzelf in Home Sweet Home. Hij was de oudste in een Nijmeegs gezin met acht kinderen en zoon van de befaamde hoofdredacteur van De Gelderlander, Louis Frequin. Ministers en bisschoppen waren er kind aan huis. Maar Willibrord was thuis niet te houden.

Zijn vader stuurde hem naar de strenge kostschool van het Canisius College, op loopafstand van het ouderlijk huis. “Dat was heel dramatisch voor mij, want ik mocht alleen het weekend thuiskomen.
>> Lees Verder >>

De lokale omroep Zfm moet snel iemand vinden voor de vacatures in de Programmaraad. Deze raad waarborgt de ‘representativiteit’ van de zender, doordat alle geledingen van de samenleving erin zijn vertegenwoordigd. Maar door een geschil over de programma’s blijft de vacature van de allochtonenkoepel SAAZ onbezet.
>> Lees Verder >>

Er komt een onderzoek naar de mogelijkheden van lokale televisie in Zoetermeer. Wethouder Frans-Willem van Gils voelt er wel iets voor, zegt hij in een interview in deze krant. Mogelijk dat zo’n lokale zender dagelijks af en toe beelden gaat uitzenden van gebeurtenissen en manifestaties in Zoetermeer.
>> Lees Verder >>

Renkum moet weer snel een lokale omroep krijgen. Dat vindt een groep initiatiefnemers die momenteel de stichting RTV Renkum opricht. Radio, kabelkrant en een internetsite maken deel uit van de nieuwe plannen.
>> Lees Verder >>

Een jaar is Jan Kriek (42) nu hoofdredacteur van Omroep Brabant. Dat is al langer dan zijn voorganger Martin Froberg, die na een paar maanden het hoofdredacteurschap van de Brabantse Omroep verruilde voor dat van directeur IKON te Hilversum. Kriek is van plan langer te blijven.
>> Lees Verder >>

Henny Stoel presenteert op zaterdag 12 juli haar laatste Acht uur-Journaal. De presentatrice, die een dag later 58 jaar wordt, gaat na achttien jaar bij het NOS Journaal met pensioen.
>> Lees Verder >>

De in 1999 ingevoerde Flexwet heeft met name bij de publieke omroep veel arbeidsleed veroorzaakt. Of beter gezegd: de interpretatie van de wet. Want daar waar de Flexwet ook van toepassing is op bijvoorbeeld de metaal of – om dichter bij huis te blijven – de dagbladsector, spant de creativiteit van werkgevers op het Mediapark de kroon. En niet alleen in tijden van bezuiniging.
>> Lees Verder >>

  • Topcrimineel en Heineken-ontvoerder Cor van Hout had, toen hij in januari in Amstelveen op straat werd geliquideerd, al lange tijd een intieme verhouding met een redactrice van het SBS-programma Peter R. de Vries, misdaadverslaggever. De redactrice, Lisette Knoop, is na Van Houts liquidatie vanwege deze relatie als getuige gehoord door de Amsterdamse politie.
    >> Lees Verder >>