Kort media nieuws: zaterdag 30 augustus 2003

Gemiddeld 2,5 miljoen Nederlanders keken woensdag via Ned2 naar een rechtstreeks verslag, verzorgd door NOS Studio Sport, van de Champions League-kwalificatiewedstrijd Ajax – Grazer AK.  De eerste helft trok gemiddeld 2,1 miljoen kijkers, de tweede helft (incl. verlenging) trok gemiddeld 2,7 miljoen kijkers. Het gemiddelde over de gehele wedstrijd bedroeg daarmee 2,5 miljoen.

Goedenmorgen
Vanaf 1 september start het tweede seizoen van het ontbijtprogramma Goedemorgen Nederland (een samenwerking van AVRO, KRO en NCRV). Ook dit jaar wordt u weer iedere werkdag tussen 07.00 en 09.00 uur bijgepraat over het nieuws van de dag door Daphne Bunskoek.

NPS
Het aantal multiculterele programma’s bij de publieke omroep is vorig jaar met 10% toegenomen ten opzichte van 2001. Meer dan de helft was te zien op Nederland 3, het thuisnet van de NPS. Die besteedt 20% van haar zendtijd wettelijk aan minderheden.

ID&T Radio
In samenwerking met evenementen organisatie Q-dance, ID&T Radio en Ferry Corsten’s platenlabel Tsunami / Purple Eye Entertainment zal DJ & producer Ferry Corsten op 25 oktober in de Heineken Music Hall in Amsterdam voor het eerst in Nederland een solo concert geven vanaf 22.00 uur. Aangezien de capaciteit van de Heineken Music Hall beperkt is tot 5500 bezoekers, zal dit evenement tevens worden uitgezonden op ID&T Radio.

Gezocht
Voor het nieuwe NCRV spelprogramma Missie Kilimanjaro is de NCRV vanaf 5 januari 2004 op zoek naar kandidaten. Mensen die de uitdaging durven aan te gaan en een expeditie dwars door Afrika willen meemaken kunnen zich aanmelden via Ncrv.nl. Via een afvalrace zal uiteindelijk één deelnemer zich kwalificeren voor de laatste etappe: een expeditie naar de Kilimanjaro.

Cijfers
De luistercijfers voor Juni / Juli 2003 worden aanstaande maandag weer bekend gemaakt.

Journaal
Per 1 september zullen op doordeweekse dagen enkele Journaal-uitzendingen van de publieke omroepen wijzigen. Het NOS Journaal van 12.00 uur verhuist van Nederland 2 naar Nederland 1. Dit komt omdat Nederland 1 de functie van dagtelevisiezender heeft gekregen. Het 13.00 uur Journaal van Nederland 3 is per 1 september op werkdagen ook op Nederland 1 te zien. Het 17.00 uur Journaal van Nederland 1 wordt voortaan van maandag tot en met vrijdag ook op Nederland 2 uitgezonden.

Radio2
Op zaterdag 4 oktober viert ‘Spijkers met Koppen’ op Radio 2 tussen 12.00 en 14.00 uur zijn vijftienjarig bestaan. De eerste aflevering van het programma was destijds, als opvolger van ‘In de Rooie Haan’, te horen op 1 oktober 1988. De jubileumaflevering zal  gepresenteerd worden door Felix Meurders en Dolf Jansen.

BusinessNieuws Radio
In Mediazaken op BusinessNieuws Radio is zaterdag en zondag aandacht voor de nieuwe reclamecampagne van Trouw. De krant vraagt in deze wervingsactie de abonnees nieuwe lezers te werven. Uitgever Wouter van der Meulen en hoofdredacteur Frits van Exter geven een toelichting.

ETV
Vanaf 1 september krijgt Amsterdam een educatieve tv-zender die 25 uur per week gaat uitzenden. ETV.nl is een initiatief van vier verschillende opleidingen. Dagelijks zal men veel infotainment laten zien en programma’s brengen over taal, inburgering, werk en werkgelegenheid, opvoeding en gezondheid.

Heartbeat VIPS
Vele bekende Nederlanders gaan komend seizoen in de kennisquiz Heartbeat VIPS spelen voor een groot aantal goede doelen die verbonden zijn aan de SponsorBingo Loterij. De eerste aflevering is op donderdag 4 september (21.42 uur op Ned2). Bekende kandidaten zijn o.a. Anita Witzier, Veronica DJ Toine van Peperstraten, Linda de Mol en Wilma Nanninga.

Omroep Brabant
De langste zonnebloem van Brabant staat dit jaar in Biest Houtakker. De bloem was op vrijdag 29 augustus, de finaledag van de zomerwedstrijd van Omroep Brabant  6.11 meter. Het record van twee jaar geleden werd daarmee met 5 centimeter overtroffen. De winnaar heeft hiermee een 8 daagse reis naar Tjechië gewonnen.

Veronica
Aanstaande zondag 31 augustus staat bij Radio 192, het Gouwe Ouwe Station van Nederland, de zeezender Radio Veronica centraal. Radio 192 zal tussen 12.00 en 14.00 uur in een extra aflevering van Flachback twee programma’s herhalen uit de laatste week van Veronica als zeezender.

Tips
Heeft u iets te melden, opmerkingen, suggesties, laat het ons weten. Persberichten en tips blijven altijd welkom,  (eventueel anoniem via een invulformulier). Laat het weten via een persoonlijke E-mail of anoniem aan Radio.nl. Alles is welkom.