Zoek
Sluit dit zoekvak.

Headlines woensdag 29 oktober 2003

Aanstaande donderdag ontvangt Joël Batenburg tussen 16.30 – 18.00 uur de directeur van de Concertzender, Marian van Dijk. De zender – die ooit als lokale amsterdamse omroep is begonnen – bestaat namelijk 20 jaar. Ter gelegenheid hiervan stelden luisteraars een top 20 van de afgelopen 20 jaar samen. Deze top 20 wordt in de nacht van maandag 27 oktober uitgezonden op Radio 4.

TROS
Corné Klijn presenteert zaterdag live tijdens het tienjarig jubileum van de Disco Dance Classics Party zijn show Kort en Klijn op Radio 3 vanaf 17.00 uur. Vanuit de Groenoordhallen in Leiden draait de TROS-dj de allerbeste Disco Classics en besteedt hij aandacht aan het disco-evenement. Live optredens worden verzorgd door onder anderen de groep Tavares, Jimmy Somerville, Jocelyn Brown.

Sport
Eddy Poelmann gaat vanaf 1 december voor Canal+ nationale en internationale voetbalwedstrijden van commentaar voorzien. Poelmann (53) zal behalve in Nederland ook worden ingezet als commentator bij wedstrijden uit Spanje, Italië en Engeland, waarvan Canal+ ook de uitzendrechten bezit. Poelmann zet hiermee zijn loopbaan als voetbalcommentator voort; zoals bekend maakte hij vorige week onverwacht een einde aan zijn dienstverband bij NOS Studio Sport.

AVRO
Rolf Wouters neemt afscheid van de AVRO volgens de omroep wegens tegenvallende cijfers. Wouters werkte sinds 2001 bij de AVRO en maakte er programma’s als Rolf’s Antwoordapparaat, de factor Rolf en Royal Rolf.

Top 40
Radio 538 zendt vrijdag de 2000ste ‘Top 40’ uit. Presentator Wessel van Diepen ontvangt in deze feestelijke uitzending diverse oud-presentatoren van de lijst. Ook zijn oude fragmenten te horen. De Top 40 wordt al sinds 1965 op de radio uitgezonden. Aanvankelijk bij Veronica, sinds 1994 op Radio 538. Op internet wordt overigens getwist over het jubileum. Kenners stellen dat de 2000ste Top 40 afgelopen week al is uitgezonden: in 1970 zond Veronica twee weken achtereen dezelfde lijst uit en dat is niet meegenomen in de telling.

Mediadag
Mira Media organiseert samen met Omroep Brabant de regionale Dag van de Media op donderdag 13 november 2003. Op deze dag zijn 50 middelbare scholieren actief betrokken bij radio en tv. Zij gaan in discussie met programmamakers, nemen een kijkje achter de schermen en volgen radio- en televisieworkshops.

Simrek
Dinsdag werd zanger en presentator Robert Long zesig jaar. Martin Simek wil zaterdag nacht op de RVU op Radio 1 van hem weten wat het succes hem heeft gebracht. Maar Robert Long vertelt ook alles over zijn leven in Italië, de liefde, zijn ambassadeursschap voor varkens in nood en zijn adoratie voor Cliff Richard.

RTL
Op zondag 9 november zendt RTL 4 een anderhalf uur durende registratie uit van het ‘Friends for War Child’-concert dat op zondag 12 oktober plaatsvond in Ahoy’. Marco Borsato, Acda&deMunnik, Bløf, Ilse de Lange, Trijntje Oosterhuis, Krezip, Van Dikhout en Ivar traden deze avond belangeloos op ten bate van War Child Nederland.

Sport
Het startschot tijdens de NK Afstanden op vrijdag 31 oktober in Heerenveen, is tevens de opening van het schaatsseizoen bij de NOS. Studio Sport doet de komende wintermaanden uitgebreid verslag van alle prestigieuze schaatswedstrijden in binnen- en buitenland. Zo is er in de maand november veel aandacht voor de strijd om de Wereldbeker.

NCRV
De publieke omroep heeft 100.000 gidsleden verloren in de afgelopen vijf jaar. Dit liet de geschorste marketingmanager van de NCRV, A. Kaptein, tijdens een kort geding weten tegen de NCRV. In het geschil eiste de marketingmanager binnen afzienbare tijd terug te kunnen keren in haar functie bij de omroep. Hierdoor kan de NCRV op termijn de A-status van de omroep in gevaar komt.”

Tips
Heeft u iets te melden, opmerkingen, suggesties, laat het ons weten.
Persberichten en tips blijven altijd welkom,  (eventueel anoniem via een invulformulier).
Laat het weten via een persoonlijke E-mail of anoniem aan Radio.nl. Alles is welkom.  

Gerelateerde berichten