SkyRadio weigert aanstootgevende radiospots.

SkyRadio weigert drie radiospots van Boomerang Media. Volgens de radiodirectie zijn ‘de radiocommercials in strijd met de goede smaak’. Het gaat in totaal om drie van de vijf commercials gemaakt door Bureau Lemon Scented Tea.

In de spotjes leest komiek Ruben van der Meer een kaart van Boomerang voor uit het jubileum boek voor: ‘I’m not just some bimbo with big tits, I’m an artist’, ‘Jesus is coming, look busy’ en ‘Kut Nederlanders’.

Carlo de Boer, commercieel directeur van SkyRadio liet tegenover Adformatie weten: SkyRadio is niet Roomser dan de paus. ‘Maar we bereiken een groot publiek en hebben dus een maatschappelijk verantwoordelijkheid, klinkt allemaal heel zwaar, maar zo is het. Het geloof wordt belachelijk gemaakt. En er wordt in gevloekt. Nee, oke, “Kut Nederlanders is geen vloeken maar ook niet netjes. We weten dat bij zoiets de telefoon roodgloeiend staat. En daar zitten we niet op te wachten. Mensen klagen niet bij Boomerang maar bij ons.

Bizar genoeg mag de spot ‘How about a nice cup of shut the fuck up’ weer wel.
De boer: ‘We hebben meer vrouwelijke luisteraars en die kunnen dat aanstootgevend vinden.
Shut the fuck up, dat is een knipoog. Maar als daar veel klachten over komen, gaat die ook direct van de zender. Evenals de andere: ‘Een zieke geest huist in een gezond lichaam” [Radio.nl]

Gerelateerde berichten