Headlines uit de krant: woensdag 5 november

Internetaanbieder Chello is een dienst gestart waarbij iedereen muziek kan downloaden. De prijzen beginnen bij 83 cent per nummer. De prijs is afhankelijk van het pakket dat gebruikers van de ‘Chello Musiczone’ aanschaffen. Het goedkoopste pakket kost 1,99 euro. Daarvoor kunnen tot twee nummers worden gedownload en gebrand.

Het duurste pakket kost 14,99 euro, goed voor het downloaden en branden van achttien nummers. Daarmee is Chello aanmerkelijk goedkoper dan de onlangs gestarte dienst Yeahronimo, waar een nummer 1,20 euro kost.  Lees verder

Het lijkt wel alsof er een nationaal spel is ontstaan: omroepverenigingen pesten. Dit zinnetje, opgeschreven door EO-directeur Andries Knevel in zijn internetdagboek, is misschien wel de beste samenvatting van de uitgebreide discussie over het publieke bestel. Lees verder

De terugkeer van Veronica op het kanaal van het vroegere V8 zorgt nog niet voor extra kijkers op deze frequentie. Het zogenoemde kijktijdaandeel van V8 lag in de eerste maanden van dit jaar gemiddeld op 3,8 procent. Sinds 20 september heet het station Veronica en is de programmering aangepast, maar het kijktijdaandeel bleef gelijk. Lees verder

De Britse betaalzender BSkyB heeft in de persoon van James Murdoch een nieuwe directeur, werd maandag bekendgemaakt. Hij is de zoon van de Australische mediamagnaat Rupert Murdoch, die eigenaar is van BSkyB. Lees verder

De dvd verslaat dit jaar de cd. Volgens mediabedrijf Warner Home Video komt de totale omzet uit dvd-schijfjes in Nederland dit jaar op 545 miljoen euro, terwijl de cd-omzet op 340 miljoen wordt geschat. Lees verder

Het bestuur van de stichting Maroc.nl heeft een klacht ingediend bij de Raad voor Journalistiek tegen dagblad Het Parool en journalist Paul Vugts. Volgens Maroc.nl maakt Het Parool “zich schuldig aan tendentieuze journalistiek, grove onnauwkeurigheid, verkeerd citeren, uitspraken valselijk toeschrijven en bewust weglaten van relevante informatie.” Lees verder